Monsen forundret over Russland-taktikk

Sprintlandslagstrener Arild Monsen (til venstre) og Johannes Høsflot Klæbo diskuterer i semifinalen i VM søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sprintlandslagstrener Arild Monsen (til venstre) og Johannes Høsflot Klæbo diskuterer i semifinalen i VM søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprinttrener Arild Monsen fikk sitt annet gull på to VM-renn, men forsto lite av hva sølvvinner Russland drev på med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo var overlegen på slutten og sikret gull sammen med Emil Iversen.

– Jeg trodde det skulle koste mer å ta det gullet. Aleksandr Bolsjunov går jo skikkelig til, men han gjennomfører jo ikke. Så blir det parodi på toppen også nå, sier Monsen.

– Det er jo rart at de for andre gang lar Johannes kjøre ned med luft fram til lederen. Det er jo nedover der vi får «streamen». Vi hadde også ekstremt gode ski i dag.

– Hva synes du om taktikken til Bolsjunov?

– Den er i hvert fall ikke slik vi hadde lagt det opp. Skulle vi vært i tet, ville det vært å gå alt det du kan og kopiere Falun (2015). Jeg trodde russerne skulle være bedre. Jeg skjønner egentlig ikke helt hva russerne tenkte på.

Iversen rotet til lagsprinten i Lahti for to år siden som ankermann. Han fikk sin revansj søndag,

– Han sa til meg at de trengte dette. Før start var jeg klar på at han skulle gå på sikkerhet og ha litt sikkerhetsmargin, sier Monsen.