Norske finaleplasser i verdenscupen skyting

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen kunne glede seg over finaleplass både lørdag og søndag i årets første verdenscupstevne i skyting. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Landslagstrener Espen Berg-Knutsen kunne glede seg over finaleplass både lørdag og søndag i årets første verdenscupstevne i skyting. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble norske finaleplasser både lørdag og søndag i verdenscupen skyting i India. Simon Kolstad Claussen ble nummer seks i rifle helmatch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den beste norske plasseringen så langt i årets første verdenscupstevne i New Delhi. Lørdag ble Jeanette Hegg Duestad nummer åtte i luftrifle kvinner.

– Vi er fortsatt outsidere internasjonalt, men vi viser at vi virkelig er på gang. I fjor hadde vi Jenny Stene og Henrik Larsen i VM-finale, og nå Jeanette og Simon i finale for første gang i verdenscupen. De presterer på imponerende nivå, og hele laget kommer til å bli enda bedre, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen i en pressemelding.

Duestad holder fortsatt junioralder, men tok seg til finale med 5.-plass i kvalifiseringen i kamp med over 100 andre skyttere. Hun skjøt 629,3 poeng, men fikk ikke klaff i finalen og ble eliminert som den første av de åtte skytterne.

Alle de andre finalistene var fra Asia.

Claussen imponerte voldsomt på sin vei til finale. Lørdag vant han forkvalifiseringen suverent med 1181 poeng, og i søndagens kvalifisering ble det 1182 poeng, igjen best. I sitt første møte med et internasjonalt finalefelt ble han nummer seks.

Istvan Peni fra Ungarn vant rifle helmatch, mens det ble indisk hjemmeseier i luftrifle ved Apurvi Chandela.

Henrik Larsen ble nummer 15 i kvalifiseringen i helmatch, mens Jenny Stene og Katrine Lund ble nummer 36 og 37 i luftrifle.

Stevnet varer til onsdag.

Personvernpolicy