Bronsen glapp for Norge i junior-VM curling

Norge tapte bronsekampen mot Skottland i junior-VM curling lørdag. Den tredje omgangen ødela for de norske i kampen om medalje.

Det sto 1-1 da skottene «stjal» tre poeng i en omgang hvor Norge hadde sistestein. Overtaket ga grunnserievinneren aldri fra seg på vei mot 8-5-seier, og det norske laget med Andreas Haarstad, Jørgen Myran, Michael Mellemseter og skip Magnus Ramsfjell måtte reise hjem fra Canada uten medaljer.

Fredag tapte Norge 5-7 for vertslandet Canada i en spennende semifinale. Canadierne med skip Tyler Tardi avsluttet med 9-4 over Sveits i finalen og vant gullet.

Skottland vant alle sine ni kamper i grunnspillet, men røk 9-10 mot Sveits i semifinalen.

Norges kvinnelag med skip Maia Ramsfjell endte på 7.-plass i grunnspillet. Russland ble verdensmester ved å slå Canada 8-7 etter ekstraomgang i finalen. Canada tok ledelsen 7-5 med tre poeng i nest siste omgang, men russerne utlignet med to poeng og «stjal» deretter vinnerpoenget.

Sveits tok bronsen med 6-4 over grunnserievinner Kina i mesterskapet i Liverpool, Nova Scotia.