Falla får Østberg som VM-makker på lagsprinten

Maiken Caspersen Falla går søndag lagsprint for Norge i VM for femte gang på rad. Der får hun Ingvild Flugstad Østberg som makker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla går søndag lagsprint for Norge i VM for femte gang på rad. Der får hun Ingvild Flugstad Østberg som makker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla går søndagens lagsprint i Seefeld-VM sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Det er samme duo som vant gull i Falun i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da landslagsledelsen offentliggjorde laguttaket lørdag kveld.

Norge er regjerende mestere i lagsprint. For to år siden gikk Falla inn til gull sammen med Heidi Weng, mens hun i 2015 fikk suksess med Østberg som makker. Søndag kan det bli norsk VM-suksess i øvelsen for tredje mesterskap på rad.

Falla har gått lagsprint for Norge i hvert VM siden hun var med å ta bronse på hjemmebane i Oslo i 2011. Det blir tredje gang hun går øvelsen sammen med Østberg i et verdensmesterskap.

Les også: Sølv-Østberg brøt med alle råd

Før helgen innledet Falla mesterskapet i Østerrike med å forsvare VM-tittelen i sprint.

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen utgjør som varslet på forhånd det norske herrelaget. Trønderduoen slet på klassiskdelen i lørdagens skiathlon og fikk medaljesjansene ødelagt der. Etter skibytte gikk de bare for å fullføre løpet og spare krefter til lagsprinten.

Det er samme lag som for to år siden i Lahti. Da endte Klæbo og Iversen utenfor pallen etter at sistnevnte som ankermann falt i siste sving. Iversen dro samtidig med seg Iivo Niskanen i fallet og spolerte Finlands gullsjanser på hjemmebane.

Les også: Falla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide

Video: Alt du trenger å vite om ski-VM i Seefeld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden