Storfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag

Se video: Johaug er spent før skiathlon.

Lørdag får Therese Johaug endelig kjempe om VM-gull igjen, snaut fire år etter forrige gang. 30-åringen er storfavoritt foran skiathlon i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det føles utrolig stort å komme til Seefeld. Dette er et mesterskap jeg har sett fram til veldig, veldig, veldig lenge, sa Johaug da hun og resten av det norske skiathlon-laget møtte pressen fredag morgen.

Dopingdommen hun fikk for bruk av en ulovlig leppekrem satte henne utenfor både VM i 2017 og OL i fjor.

Fra forrige mesterskap, Falun-VM i 2015, reiste hun hjem med tre gullmedaljer.

– Endelig er jeg her og skal få gå en mesterskapsdistanse igjen. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir en stor dag bare å få på seg startnummer og høre startskuddet gå, sier Johaug.

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Favoritt

Hun er ubeseiret i distanseløp siden hun gjorde comeback i november. Det gir Johaug en trygghet, men hun minner om at det ikke bare er «å hente gullmedaljen» på 15-kilometeren med skibytte.

ra v. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg før under pressetreffet med skiathlonlaget i ski-VM i Seefeld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ra v. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg før under pressetreffet med skiathlonlaget i ski-VM i Seefeld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg vet at det er noe spesielt med mesterskap, flere kan ha spisset formen. Jeg vet at det blir knallhardt. Men det at det har gått så bra gir meg selvfølgelig en trygghet. Og jeg har hatt et veldig bra opphold i Seiser Alm (rett før VM), sier hun.

For ordens skyld: Løperen fra Dalsbygda har vunnet samtlige sju løp hun har stilt opp i denne verdenscupsesongen.

Reportasje: Svensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen

Flere sterke løpere

Johaug forventer tøff kamp fra «noen svensker, finner og kanskje noen russere» lørdag. Og det er ikke uten grunn. Den som vel har vært nærmest henne denne sesongen er den svenske kometen Ebba Andersson.

Man skal heller ikke utelukke veteraner som Charlotte Kalla og finske Krista Pärmäkoski i skiathlonøvelsen.

Foruten Johaug skal Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng gå for Norge.

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM

VIDEO: Alt du trenger å vite om ski-VM: Dette er Norges medaljehåp:

Personvernpolicy