Zuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her

Mats Zuccarellos dager i New York Rangers er talte. Det samme gjelder trolig for lagkameraten Adam McQuaid (til venstre, delvis skjult). Foto: Bill Kostroun / AP / NTB scanpix
Mats Zuccarellos dager i New York Rangers er talte. Det samme gjelder trolig for lagkameraten Adam McQuaid (til venstre, delvis skjult). Foto: Bill Kostroun / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter 1-4 tapet på hjemmebane mot Minnesota Wild tok Mats Zuccarello seg et øyeblikk til å reflektere over tiden i New York Rangers.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har hatt veldig mange fine år her, sier den norske hockeygiganten. Zuccarello entret torsdag Madison Square Garden vel vitende om at kontraktsforhandlingene med Rangers har brutt sammen, og at han trolig blir byttet bort til et annet lag innen mandag kveld.

– Det er ikke så mye usikkerhet. Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger, tilføyer han.

Tung kamp

Zuccarello fikk 19.51 minutter på isen torsdag, men kunne ikke hindre at Rangers ble senket av et godt Wild-lag. Bortelaget åpnet scoringsshowet i kampens første periode i overtall ved Jason Spurgeon. Wild trodde de hadde økt ledelsen da svenske Joel Eriksson Ek scoret, men målet ble annullert etter videodømming som følge av offside.

Pavel Butsjnevitsj utlignet for hjemmelaget i midtperioden, også da i overtall. Men etter at Mikael Granlund ga Wild ledelsen kort tid senere, klarte Rangers aldri å komme seg inn i kampen.

Sach Parise økte ledelsen til 1-3 i tredje periode, før Jordan Greenway fastsatte sluttresultatet til 1-4 da han minutter før slutt scoret på åpent mål. Med det endte bortelaget en tapsrekke på fem kamper.

Stjerner byttes bort

Rangers-tilhengerne har mer enn bare et betydelig hjemmetap å bekymre seg over. I tillegg til publikumsyndlingen Zuccarello er det ventet at Kevin Hayes blir «tradet» i løpet av mandag. Også Adam McQuaid skal være på vei bort.

Før overgangsfristen går ut klokken 21 norsk tid mandag skal Rangers møte New Jersey Devils og Washington Capitals.

Mats Zuccarello har spilt 509 grunnseriekamper for New York Rangers etter NHL-debuten i 2010. Han har scoret 113 mål og har 239 assists. Han har dessuten fått med seg 60 kamper i sluttspillet, der det er blitt 11 mål og 20 assists.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy