Vilde Nilsen med nok en medalje i para-VM

Vilde Nilsen gikk inn bronse i skiskyttersprint under para-VM i Canada onsdag. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
Vilde Nilsen gikk inn bronse i skiskyttersprint under para-VM i Canada onsdag. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

18 år gamle Vilde Nilsen fortsetter medaljesuksessen i para-VM. Onsdag gikk hun inn til bronse på skiskyttersprinten i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jenta fra Kvaløysletta åpnet med to bom under førsterunden, men hadde høyt tempo i sporet og slo deretter til med fullt hus på andre skyting.

– Da jeg kom inn på standplass i første runde, var jeg nok litt urolig. Det var litt vind også, så da var det bare å gå strafferunder. Jeg kjente at kroppen stivnet litt i andre runde, og kroppen ble litt tung, så det var avgjørende at jeg traff på siste runden, sa Nilsen etter bronseløpet.

Hun hadde ikke konkurrert i skiskyting siden desember. Tidligere i para-VM tok Nilsen langrennsgull i både sprint og 7,5 kilometer.

I herreklassen kjempet også Nils Erik Ulset for norsk medalje. Han startet med fullt hus på standplass, men var uheldig med vindforholdene under andre skyting. Der ble det tre bom, og dermed endte Kristiansand-gutten på femteplass.

– Jeg var litt forberedt på at dette kunne skje. Jeg så hvordan vinden snudde på oppvarmingen. Jeg måtte bare gi alt jeg hadde, for målet var vinn eller ingenting, så da må man bare ta sjansen, sa Ulset.