Kristoffersen trener på egenhånd ut sesongen

Henrik Kristoffersen skal trene på egen hånd resten av sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen skal trene på egen hånd resten av sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bråket rundt alpinrebellen Henrik Kristoffersen gjør at han ikke skal trene mer med landslagskameratene denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen utestenges ikke fra landslaget, men det er bestemt at han skal trene for seg selv. Det gjenstår fire alpinhelger på verdenscupkalenderen.

– Nå fokuserer vi på resten av sesongen og gjør tilpasninger i treningsopplegget. Henrik kommer til å trene for seg selv, og det er snakk om åtte til ti treningsdager, sier alpinistenes sportssjef Claus Ryste til NRK.

Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med Rælingen-alpinisten.

– Med bakgrunn i konflikten og alt som har vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen, sier Ryste.

Bakgrunn: Kristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen tok nylig VM-gull i storslalåm, men i dagene etter seieren er det bråket internt i laget som har fått mest oppmerksomhet. Ryste forteller at alpinlandslaget skal gjøre en grundig evaluering etter sesongen.

– Vi havnet i en episode og må gjøre tiltak, men endringene må vi ta etter sesongen … Vi har vært profesjonelle med tanke på gjennomføringen av VM. Nå ser vi fremover og gjør det vi mener er riktig etter evalueringen.

Aktuelt: Svindal frykter ikke for framtiden til norsk alpinsport