Meny

Sure fjerdeplasser til Skarstein og Olsrud i para-VM

Birgit Skarstein gikk inn til den sure fjerdeplassen under Pará-VM i Prince George, Canada. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Birgit Skarstein og Håkon Olsrud fikk det ikke til å klaffe på sine sprinter i para-VM i langrenn og måtte nøyde seg med hver sin fjerdeplass.

– Løpet gikk egentlig veldig fint, men jeg hadde en krøll i siste utforkjøring som gjorde at jeg havnet bakerst, sa en litt skuffet Birgit Skarstein.

Selv om Skarstein mistet pallplassen til Andrea Eskau, som på oppløpet også gikk forbi amerikanske Kendell Gretsch – sier hun at hun alltid har heiet på sin venninne.

– Det at Andrea Eskau kom på pallen er veldig kult, sa Skarstein.

Skarstein mente at formen føltes bra og at hun bare skal fortsette med det som har gått bra på de gjenstående øvelsene i VM, stafetten og langdistansen.

Håkon Olsrud hadde også en knepen fjerdeplass på sprinten. Han kjempet om en medalje helt fram til målstreken.

Olsrud startet sist i finale-gruppen hadde en godfølelse inne da han gikk forbi to og tre andre løpere underveis. Det var på oppløpet han misset med taktikken sin.

– Jeg hadde god tro på pallen, men inn mot målområdet fant jeg ut at sidesporet var trått og at Taiki Kawayoke hadde allerede valgt det gode sporet. Det gikk nesten ikke framover, forklarte en skuffet Olsrud.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært