Meny

Barca vil lege såret fra i fjor

Clement Lenglet og Barcelona vil gi alt for å komme lenger i mesterligaen enn de siste sesongene. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Clément Lenglet burde vært uberørt av Barcelonas mesterligamiss sist sesong, men skuffelsen forplantet seg såpass i klubben at også han føler den.

Midtstopperen var Sevilla-spiller og skulle selv spille avgjørende kamp i Champions League-finalen (mot Bayern München) da Barcelona klappet sammen og tapte 0-3 mot Roma i april i fjor.

Det spanske storlaget hadde vunnet 4-1 på hjemmebane, men rotet bort det solide forspranget i den italienske hovedstaden og tapte på bortemålsregelen.

Snaut tre måneder senere ble Lenglet Barcelona-spiller. Og tro ikke at han er uberørt av måten tittelgrossisten forsvant ut av mesterligaen på i fjor vår.

– Du kan bare føle det, det er et arr. Det gjør fortsatt vondt, sier Lenglet i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP.

Europa-tørke

Etter forrige sesong sluttet 23-åringen seg til en klubb som hadde vunnet La Liga suverent og gått til topps i den spanske cupen. Likevel sørget hele klubben over sesongen som om den var en misbrukt mulighet.

Barcelona har ikke spilt en semifinale i Champions League siden 2015, da laget gikk helt til topps i turneringen. Nå har Lenglet og lagkameratene muligheten til å klare det igjen. Første kamp i åttedelsfinalen spilles borte mot Lyon tirsdag kveld.

– Vi ønsker å pleie lege såret, gjøre noe vakkert så vi kan glemme det som skjedde (i Roma). Spillerne var knust, det var alle i klubben. Vi må vise at det var en feil, at vi kan gjøre det bedre, sier Lenglet.

Markerte seg mot City

Lyon er en småklubb i Europa sammenlignet med Barcelona, men lagets kontringstempo og fryktløse stil gjør at de kan sammenlignes med lag som har skapt problemer for den spanske giganten tidligere i sesongen.

Dessuten noterte Lyon en seier og en uavgjort i gruppespillet mot Manchester City, et lag som ikke er veldig ulikt Ernesto Valverdes Barcelona.

– Vi spiller ofte én mot én i forsvar, så om ballen blir spilt gjennom forsvaret vårt, har vi en ulempe. Vi tar ofte risiko, men balansen er viktig. Det lærer spillere når de kommer til Barcelona, og det må læres raskt. Det vil blir en viktig del av denne kampen, sier Lenglet.

Ny bølge

Den franske forsvarsspilleren har hatt en bratt, oppadgående karrierekurve siden han startet 2016/17-sesongen i Nancy.

Etter halvannet år i Sevilla hadde Barcelona sett nok av ham til å utløse kjøpsklausulen på 35,9 millioner euro. Nå er han en del av en spennende gjeng som spås å bli ledere i neste Barca-generasjon.

– Jeg håper jeg kan være en del av den nye bølgen. Det er vanskelig å se for seg nå, for vi har mye å oppnå før spillere som Gerard (Piqué), Leo (Messi), Sergio (Busquets) og Jordi (Alba) gir seg. Jeg håper de ikke gir seg for fort. Men det er uansett spennende å se at det er noen nye, unge spillere som kommer opp, sier han foran den viktige europacupkampen i Lyon.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært