Saudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman skal ha vært interessert i å kjøpe Manchester United.
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman skal ha vært interessert i å kjøpe Manchester United. Foto: Ricardo Mazalan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabias regjering avfeier ryktene om at landets kronprins, Mohammed bin Salman, er ute etter å kjøpe fotballklubben Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryktene om et saudiarabisk oppkjøp har svirret siden tabloidavisen The Sun i oktober skrev om et planlagt møte mellom kronprinsen og United-medeier Avram Glazer.

Da ble det påstått at Salman ønsker å kjøpe hele klubben, men at det er mer sannsynlig at han kjøper en andel i United for 33 milliarder kroner.

– Rapportene som hevder at kronprins Mohammed bin Salman planlegger å kjøpe Manchester United er fullstendig falske, skriver Saudi-Arabias medieminister Turki Al-Shabanah på Twitter.

Han bekrefter samtidig at det har vært dialog mellom Saudi-Arabia og den britiske storklubben.

– Manchester United har holdt et møte med PIF Saudi (nasjonalt investeringsfond) for å diskutere sponsormuligheter. Ingen avtale er blitt inngått, opplyser Al-Shabanah.

Glazer-familien kjøpte Manchester United for om lag 8,9 milliarder kroner i 2005. Da The Sun skrev om den påståtte interessen fra Saudi-Arabia, steg Uniteds aksjeverdi umiddelbart med fem prosent.