Østerrike vraket Schlierenzauer

Gregor Schlierenzauer får ikke delta i Seefeld-VM.
Gregor Schlierenzauer får ikke delta i Seefeld-VM. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den østerrikske hoppstjernen Gregor Schlierenzauer kan ha deltatt i sitt siste mesterskap. 29-åringen får ikke være med i hjemme-VM i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikes VM-lag ble kunngjort etter søndagens konkurranse i Willingen. Der ble det funnet plass til seks hoppere: Stefan Kraft, Daniel Huber, Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Manuel Fettner og Jan Hörl.

Med andre ord går ski-VM uten Gregor Schlierenzauer, for første gang siden 2005. Mannen med 53 verdenscupseirer har også tatt fire OL-medaljer og 17 VM-medaljer (skiflyging inkludert), men det er en stund siden han presterte jevnt på toppnivå.

Schlierenzauer hadde fått beskjed om at han måtte prestere i rennene i Lahti og Willingen før VM. I den siste helgen gikk det ikke som planlagt for østerrikeren. Han ble nummer 42 lørdag og ble deretter diskvalifisert fra søndagens renn fordi hoppdressen hans ikke holdt seg til reglementet.

– Vi har forsøkt alt. Nå er jeg dessverre ikke bra nok i forhold til mitt prestasjonspotensial, sier 29-åringen til avisen Österreich, ifølge VG.

Schlierenzauer har gjort det klart at han kommer til å fortsette karrieren selv om han ikke fikk VM-plass i år.