Meny

Kristoffersen ser ikke på seg selv som favoritt

Henrik Kristoffersen ser ikke på seg selv som favoritt når VM i Åre avsluttes med slalåm søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen slo Marcel Hirscher i storslalåmrennet i VM, men holder østerrikeren som favoritt når mesterskapet avsluttes med slalåm søndag.

– Hirscher har vært best i slalåm i år, så da er vel han favoritt, sa den norske gullmedaljevinneren til norsk presse fredag.

Men det betyr ikke at nordmannen har gitt opp gull nummer to i Åre-VM.

– Jeg vil vinne hvert renn jeg stiller opp i, sier 24-åringen og forklarer den enkle oppskriften.

– Jeg må være rask og kjøre godt på ski. Jeg må kjøre som jeg gjorde i fjor og årene før der, og ha skuldrene på rett plass. Det er mange gode utøvere med.

Vet alt om fjerdeplasser

Etter en trøblete sesong, og der siste seier kom i januar i fjor, var Kristoffersen best da det gjaldt som mest fredag kveld. Han tok sin første VM-medalje i karrieren, og ikke minst: Han slo den ellers så suverene Hirscher.

På den internasjonale pressekonferansen måtte han medgi at det er enklere for ham å møte østerrikeren nå som han allerede har en seier, enn om han hadde kommet på 4.-plass i fredagens renn.

– Tro meg, det vet jeg alt om.

I sine tre siste VM-renn har totalt 18 hundredeler skilt ham fra tre VM-medaljer. To hundredeler i slalåm i 2015, fem i storslalåmrennet i 2017 og elleve i slalåmrennet samme år.

Ny dag, nye muligheter.

– Det er en ny dag, et nytt renn og en ny disiplin, sier Kristoffersen.

– Jeg skal forsøke å ta med selvtilliten, men jeg skal selvsagt gjøre mitt beste og jobbe så hardt som mulig for å gjøre det bra. Jeg har alltid sagt at så lenge jeg gjør alt, og kjører mine to livs beste omganger og blir nummer fem, skal jeg være fornøyd.

– Men jeg håper at mine to livs beste omganger holder til mer enn en femteplass.

I tillegg til Kristoffersen kjører også Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss Solevåg og Sebastian Nordbotn for Norge i slalåmrennet søndag.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært