Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen

Verdenscupleder Maren Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen i Oberstdorf lørdag. Foto: Alex Nicodim / AP / NTB scanpix
Verdenscupleder Maren Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen i Oberstdorf lørdag. Foto: Alex Nicodim / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen. Hoppdronningen vant 0,4 poeng foran Katharina Althaus i Oberstdorf lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdagens hopprenn ble en ren duell mellom Althaus og Lundby i Tyskland. Tyskeren ledet med 0,4 poeng etter førsteomgangen, men i finaleomgangen var rollene snudd, og Lundby kunne dermed juble for en ny verdenscupseier.

24-åringen leverte to svært gode hopp på 124 og 125,5 meter, men trodde seieren glapp da Althaus landet på 128 meter i finaleomgangen. Men tyskeren fikk trekk for vindforholdene, noe som vippet duellen i Lundbys favør med 0,4 poeng mellom de to. Dette var Lundbys 20. verdenscupseier i karrieren.

Lundby har vært i storform i inneværende verdenscupsesong. Kolbukameratene-utøveren har nå åtte verdenscupseire og leder sammendraget 245 poeng foran Althaus. Seks av triumfene kom på rad, men rekken ble ødelagt da Sara Takanashi vant i slovenske Ljubno forrige søndag.

Tre norske i finalen

Silje Opseth leverte et hopp på 114 meter i førsteomgangen. I finaleomgangen smalt 19-åringen til med et hopp på 121 meter og tok en midlertidig ledelse med 234,6 poeng. Ledelsen varte derimot ikke lenge, og opplendingen måtte ta til takke med sjuendeplass

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anna Odine Strøm hoppet like langt som Opseth i førsteomgangen, men klarte ikke å følge opp lagvenninnen i finaleomgangen. Finnmarkingens finalehopp på 118,5 meter ga en samlet poengsum på 230,9 poeng og en 10.-plass.

35.-plass på Bråten

Ingebjørg Saglien Bråtens hopp på 95 meter var av det korte slaget. Hun kom på 35.-plass og måtte dermed observere finaleomgangen fra tribuneplass.

Publikum fikk en støkk da Zdenka Pesatova falt i nedslaget tidlig i førsteomgangen. Tsjekkeren måtte fraktes bort på båre, men vinket til publikum på vei ut og hadde bevegelse i beina.

Lundby var best i prøveomgangen med et hopp på 122 meter.

Søndag venter et nytt renn i tyske Oberstdorf.