Blatter innkalt til avhør i korrupsjonsetterforskning

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter skal i slutten av mars i avhør hos sveitsiske myndigheter som prøver å samle bevis for korrupsjon i tildelingen av fotball-VM i 2006 til Tyskland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Tidligere FIFA-president Sepp Blatter skal i slutten av mars i avhør hos sveitsiske myndigheter som prøver å samle bevis for korrupsjon i tildelingen av fotball-VM i 2006 til Tyskland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter er innkalt til avhør av sveitsiske myndigheter som leter etter bevis for korrupsjon i tildelingen av fotball-VM i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den korrupsjonsutestengte tidligere fotballtoppen som selv forteller dette til nyhetsbyrået AFP. Sveitsiske myndigheter etterforsker korrupsjonsmistanker mot fotballegenden Franz Beckenbauer i forbindelse med tildelingen av VM til Tyskland.

– Via min advokat fikk jeg forrige uke en innkalling til et møte med statsadvokaten i Bern. De mener jeg kan ha interessante opplysninger om tildelingen av VM i 2006, sier Blatter.

Blatter slakter Sverige: – Fotball er ikke politikk

Han soner en utelukkelse på seks år fra all fotball. Han sier at han vil møte til avhør 28. mars.

– Det er ikke første gang de har innkalt meg i denne saken, sier Blatter.

– Generalsekretær i FIFA på den tiden var Urs Linsi, og han hevder at jeg ga ham spesifikke retningslinjer som jeg bestrider.

Det var bladet Der Spiegel som i oktober 2015 hevdet at Tysklands VM-søkekomité hadde et hemmelig fond på 10 millioner sveitserfranc (86 millioner kroner etter dagens kurs), som ble brukt til å kjøpe stemmer. Tyskland fikk mesterskapet i kamp med Sør-Afrika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengene skal ha blitt stilt til rådighet av nå avdøde Robert Louis-Dreyfus, leder for utstyrsgiganten Adidas. Han skal ha gjort det på oppfordring fra Beckenbauer, som ledet VM-søkerkomiteen.

Beckenbauer var kaptein da Vest-Tyskland vant VM i 1974, landslagssjef da det ble gull igjen i 1990, og leder for organisasjonskomiteen da Tyskland arrangerte VM i 2006.

Hope Solo: – Blatter klådde på meg