Cardiff innstilt på å betale for Sala tross hans død

Blomster og fotballrekvisitter er lagt ned foran et bilde av den omkomne fotballspilleren Emiliano Sala utenfor Nantes' stadion. Foto: AP / NTB scanpix
Blomster og fotballrekvisitter er lagt ned foran et bilde av den omkomne fotballspilleren Emiliano Sala utenfor Nantes' stadion. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cardiff City sier klubben vil opptre ærlig og betale overgangssummen for Emiliano Sala, som omkom i en flystyrt, dersom klubben er forpliktet til det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cardiff City FC har foreløpig ikke betalt overgangssummen på 15 millioner pund for Sala, som mistet livet i en flystyrt i Den engelske kanal i januar.

Klubbens formann Mehmet Dalman sier til BBC at den franske klubben Nantes, klubben Sala ble kjøpt fra, har truet med søksmål dersom de ikke får pengene.

– Hvis vi er forpliktet til å betale dem, vil vi selvfølgelig gjøre det. Vi er en ærlig klubb, sier Dalman til den britiske TV-kanalen.

Vil ha mer info

Formannen i Wales-klubben sier de forsøker å få mer informasjon om prosessen. Når de har nådd et visst informasjonsnivå, er han «sikker på at de vil sette seg ned med Nantes og gå videre».

Dalman sier klubben ønsker å få et klarere bilde om hva som skjedde med Sala.

Nantes skal 6. februar ha gitt Cardiff en frist på ti dager til å overføre en del av totalsummen. Delsummen er på fem millioner pund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cardiff ønsker å vente med betalingen inntil luftfartsmyndighetene og politiet er klar med sine konklusjoner rundt flystyrten.

Til Argentina

Fotballspilleren skal fredag flys til Argentina, der han skal gravlegges.

Ordfører i Salas hjemby Progreso, Julio Muller, sier liket vil bli lagt i idrettshallen ved siden av hans ungdomsklubb, hvor det vil bli holdt en minneseremoni.

Muller sier Salas mor, søster og bror allerede har ankommet Progreso.

Småflyet Sala satt i, forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 21. januar. I dagene og ukene som fulgte, ble det gjennomført en omfattende leteaksjon etter argentineren og piloten David Ibbotson.

Vraket av flyet, et énmotors Piper Malibu, ble funnet på 67 meters dyp på bunnen av Den engelske kanal. Sist uke ble liket av Sala hentet ut av flyet, og fotballspilleren ble bekreftet omkommet.