Meny

Jakob Ingebrigtsens superløp blir trolig U20-verdensrekord

Jakob Ingebrigtsen blir etter alle solemerker stå med verdensrekorden på 1500 meter innendørs i U20-klassen etter søndagens fantomløp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det ligger an til at Jakob Ingebrigtsens gnistrende 1500 meter i helgens nordiske friidrettslandskamp innendørs blir ny verdensrekord i U20-klassen, skriver VG.

Ingebrigtsen løp 3.36,21 i Bærums Idrettspark søndag. Det var 16/100 sekund bak tiden Samuel Teferas satte i januar, men nå viser det seg at etiopieren ikke får løpet godkjent som verdensrekord av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

– Jeg kan bekrefte at rekorden ikke ble ratifisert, fordi det ikke var noen dopingkontroll på konkurransedagen, opplyser Jon Mulkeen i IAAF til VG.

Bakgrunn: Nordisk dobbel for Jakob Ingebrigtsen

Det betyr at Ingebrigtsen etter alle solemerker blir ny rekordholder. Navnet hans er allerede ført opp på IAAFs U20-liste over rekorder, men der er han listet opp sammen med den gamle rekordhaveren Ali Belal Mansoor (3.36,28). Først når verdensrekorden er endelig godkjent, vil 18-åringen fra Sandnes stå alene.

Med søndagens fantomløp satte Ingebrigtsen årsbeste i Europa. Han slo samtidig storebror Henriks norske rekord på 3.39,70 fra 2015. Det var også nordisk rekord.

– Jeg unner Henrik det beste, men en rekord som det der, den hadde stått lenge nok nå, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Les også: Filip Ingebrigtsen tok overraskende gull i terrengløp-EM

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært