Meny

VM-arrangørens grep kan ha kostet Kilde medaljemulighet

Aleksander Aamodt Kilde kom på 22. plass under VM alpint 2019 Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En vannet og saltet slalåmløypa spolerte Norges medaljesjanser i mandagens superkombinasjon i VM, mener Rasmus Windingstad.

De norske alpingutta forsøkte å skjule skuffelsen over arrangørens grep, men følelsene lå tjukt utenpå de varme klærne etter VM-kombinasjonen.

Mest skuffet var Aleksander Aamodt Kilde, som var på skuddhold til medalje med sin tredjeplass etter utfordelen. Men slik forholdene utviklet seg, ble det skivebom for 26-åringen. Han raste ned til 22.-plass.

Fransk-norske Alexis Pinturault tok VM-gullet. Han vant 24/100 sekund foran slovenske Stefan Hadalin. Østerrikes bronsevinner Marco Schwarz ble slått med 46 hundredeler.

– Pinturault er jækla god, og han fortjener på en måte denne seieren. Og de som klarte å kjøre bra slalåm i dag, de klarte også å kjøre bra utfor, sa Kilde.

Bakgrunn: Kilde sjanseløs i vannet og saltet VM-kombi: – Helt unødvendig

Bom

Utfordringene kom da arrangøren vannet og saltet slalåmløypa kort tid før løpet startet.

– Det kan virke som om de bommet litt, sier Rasmus Windingstad, som endte opp som beste nordmann på 13.-plass.

– Jeg synes det er kjipt for Adrian (Smiseth Sejersted) og Kilde, for de hadde kjørt sykt bra i utfordelen. De hadde en mulighet på pallen, og det er forholdene som hindrer det. Det er synd, sier han og forklarer hvordan det var å kjøre under forholdene som rådet:

– Når det blir løst, så blir det spor. Og for hver løper som trykker til i sporene, så kommer snøen lenger og lenger ut. Når man kjører slalåm er det viktig å følge sporene, men når de trykkes lenger og lenger unna porten for hver utøver som kjører, blir det vanskelig.

– Da må man kjøre lenger og lenger hele veien. Så tenk deg at du kjører 5-10 centimeter lenger i hver sving.. Du har ikke en sjanse, rett og slett.

– Tror du det kostet Kilde en medaljemulighet?

– Jeg tror at Kilde er god nok i slalåm til å til å være på pallen i et kombinasjonsrenn, i hvert fall med så bra utfor som han leverer i dag. Men i dag gikk det ikke, og det er kjempesynd, mener Windingstad.

Irritert Jansrud

En av fler som var kritiske til VM-grepet før slalåmdelen, var nybakt utformester Kjetil Jansrud.

– Dette er noe av det dummeste jeg har sett. Jeg mener løypa var mer enn bra nok, sa Jansrud til NRK før rennet.

Kilde, som ble hardest rammet av forholdene, holdt seg mer diplomatisk, men la til at han synes det var komisk.

– Når vi utforløpere blir satt i en utfordring med å kjøre slalåm, også blir det tøffe forhold i tillegg. I mine øyne var det sinnssykt vanskelig å kjøre. Sporene var langt fra porten og jeg klarte ikke time det i det hele tatt.

Kilde kom i mål 2,28 sekunder bak Pinturault, mens Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 16 (+2,02). Sebastian Foss Solevåg endte på 34.-plass og ble slått med 3,76 sekunder.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært