Påtalemyndigheten vil ha betinget fengselsstraff for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i desember i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i desember i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Påtalemyndigheten vil be om en kortere betinget fengselsstraff for skistjernen Johannes Høsflot Klæbo etter bilulykken i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett 6. mars, tre dager etter at ski-VM i Seefeld avsluttes. Saken mot ham skal opp som tilståelsesdom.

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene … Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff», heter det i pressemeldingen.

Kjørte bak annen bil

Klæbo var involvert i en bilulykke på Byåsen i Trondheim i desember i fjor. Han kjørte bak en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger, slik at denne bilen ble dyttet inn i fotgjengeren. Skistjernens førerkort ble rutinemessig beslaglagt rett etter hendelsen.

Ifølge VG var det en gravid kvinne og hennes 35 år gamle samboer som satt i bilen som ble påkjørt bakfra av Klæbos bil. Fotgjengeren som ble truffet, var en tolv år gammel jente.

Både kvinnen og jenta ble kjørt til legesjekk, men ble ikke hardt skadd. Den 35 år gamle mannen pådro seg to brudd i ryggen i ulykken. Ifølge ham forklarte Klæbo at han tråkket på gassen i stedet for bremsen ved et uhell.

Aktuelt: Gravid kvinne påkjørt av Klæbo - samboer brakk ryggen

– Innrømmet skyld

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet, og det skal han ha «kred» for, sier mannen til VG.

Strafferammen for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som saken omfatter, er bøter eller fengsel i inntil ett år.

Klæbos far og manager, Håkon Klæbo, ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi forholder oss til den prosessen som påtalemyndigheten kjører, skriver han i en sms til VG.

Aktuelt: Klæbo vil gå de fem første VM-distansene

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy