Gravid kvinne påkjørt av Klæbo: Samboer brakk ryggen

Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke 12. desember i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke 12. desember i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samboerparet som ble påkjørt av skistjernen Johannes Høsflot Klæbo forteller nå sin versjon av hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet og det skal han ha «cred» for. Vi mener at når det først skal skrives om dette, er det greit for alle at det som kommer frem er korrekt, forteller en 35 år gammel mann til VG.

Han skal ha pådratt seg to brudd i ryggen som følge av påkjørselen, og ble kjørt til St. Olavs Hospital i Trondheim etter sammenstøtet.

35-åringen har vært sykmeldt siden ulykken, som skjedde på Byåsen i Trondheim 12. desember i fjor, men skal nå være tilbake i jobb.

Les også: Klæbo terper VM-detaljene med morfar

– Min samboer var gravid

Klæbo kjørte i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger, slik at denne bilen ble dyttet inn i fotgjengeren. Skistjernens førerkort ble rutinemessig beslaglagt rett etter hendelsen.

En 12 år gammel jente som var på vei over fotgjengerfeltet, fikk en smell i leggen, men skal ellers ha kommet uskadd fra ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som ble påkjørt, var gravid da Klæbos bil kjørte inn i samboerparets bil bakfra.

Johannes Høsflot Klæbo

* Født: 22. oktober 1996 (21 år)

* Klubb: Byåsen

* Meritter:

* OL: Debutant

* VM: 1 bronse (sprint 2017)

* Verdenscupen: 12 seire

– Det første vi tenkte på, var at min samboer er gravid. Det er ikke noe stas med bilulykke når man er gravid. Vi var redde for at det var skjedd noe med barnet, forteller mannen.

Saken mot Klæbo vil gå som tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett i løpet av våren. Dermed blir det ikke tatt ut tiltale mot Klæbo, bare en siktelse.

– Kan ikke avgjøres med forelegg

– Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, uttalte politiadvokat Jannicke Evjen Olsen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. 8. februar.

Ifølge Klæbos far og manager sønsker ikke skistjernen å kommentere saken nå.

- Jeg kan bekrefte at Johannes var involvert i en påkjørsel tidligere i dag. Etter hva jeg vet har det gått bra med alle involverte. Det er ikke noen alvorlige skader, heldigvis, sa Klæbos far, Håkon Klæbo, til Dagbladet kort tid etter ulykken.

Les også: Isfront mellom Klæbo og Ustjugov

Klæbo forbannet på Halfvarsson: – Kan ikke gå i felt