Graabak: – Det var jeg som var idioten

Eero Hirvonen og Ilkka Herola stakk av med seieren lørdag. Etter løpet havnet Jørgen Graabak (t.h) og Magnus Krog, som falt på oppløpet, i en krangel.
Eero Hirvonen og Ilkka Herola stakk av med seieren lørdag. Etter løpet havnet Jørgen Graabak (t.h) og Magnus Krog, som falt på oppløpet, i en krangel. Foto: Markku Ulander / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørgen Graabak havnet i klinsj med landslagskollega Magnus Krog lørdag, men slo tilbake med seier i søndagens verdenscuprenn i Lahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Japaneren Akito Watabe ble dømt bak etter fotofinish. Dagen før var det Graabak som tapte etter målfoto mot finnene i lagsprinten.

Da kom Graabak på Norges 1.-lag først inn på oppløpet sammen med kamerat og landslagskollega Magnus Krog.

Det endte med at Graabak ble tatt på inner'n og at Krog falt.

Etterpå mente Graabak at det var Krog som hadde dummet seg ut. Han mente at han skiftet felt ureglementært og ødela for norsk dobbeltseier.

Søndag låt det annerledes fra Graabak. De to norske duellantene fikk fort skværet opp.

– Det var god stemning under middagen i går kveld. Det var jeg som var idioten. Jeg var litt «het», det må innrømmes. Det var han som hadde retten på sin side. Han presset utover, men det har han også lov til. Det er ikke noe feil med det, sa Graabak til NTB.

Les også: Klæbo terper VM-detaljene med morfar

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irritert

Graabak forklarer hvorfor det kokte over for ham.

– Jeg er nasjonalistisk og synes at det var veldig irriterende at det ikke skulle bli seier i Finland da vi kom to norske lag først inn mot oppløpet. Der var skikkelig unødvendig å slippe han finnen foran. Det skulle ikke ha skjedd, men det var altså mest min egen feil, sa trønderen.

Som alle idrettsutøvere vil naturlig nok også Jørgen Graabak komme først over mållinjen. Noe annet ville ha vært merkelig.

– Det vil vi alle, og det går en kule varmt, men det var altså jeg som sa dumme ting i etterkant. Idrett er følelser, og da bobler det over innimellom. Slik er det bare, sa Graabak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sverre Lunde Pedersen tok VM-sølv på 1500 meter

Tungt

Graabaks seier betyr at han har vært på pallen i de fire siste rennene i Lahti.

– Jeg hadde egentlig en tung dag. Jeg fightet hele veien for å ta igjen de sekundene, og etter fem kilometer slet jeg og det var langt opp. Men det var artig å komme opp til slutt. Jeg var stiv mot slutten. Det hadde vært veldig ergerlig om vi hadde rotet det bort igjen. Det var skikkelig kult at jeg klarte det, for Akito Watabe er en bra spurter. Du skal ikke kimse av det.

Mandag drar Graabak på hytta til landslagskollega Espen Bjørnstad.

– Den ligger på Nerskogen i Oppdal og er på samme høyde som i Seefeld. Vi blir der til torsdag. Deretter venter det hopping i tre dager i Trondheim før avreise til Seefeld og VM mandag 18. februar, sa Graabak.