Meny

Klæbo terper VM-detaljene med morfar

Emil Iversen (til venstre) og Johannes Høsflot Klæbo etter søndagens seier i lagsprinten. Foto: Markku Ulander / AP

Der lagkameratene velger seg Sjusjøen, satser Johannes Høsflot Klæbo på trønderluft og oppladning sammen med morfar Kåre inn mot VM i Seefeld.

Klæbo forlot Lahti og Finland søndag kveld etter stor suksess og to seirer i løpet av to hektiske døgn.

Men der lagkameratene samles til precamp på Sjusjøen gjør Klæbo som han liker best. Han holder seg til Trøndelag og i kompaniskap med morfaren.

– Planen er å være hjemme en liten stund. Vi reiser til Seefeld en aller annen gang i løpet av neste uke. Da lader vi opp der i de siste dagene inn mot VM-start og avgang til Seefeld.

Les også: Klæbo må møte i retten etter trafikkulykke

Knapt med tid

– Hvorfor er du ikke med på den siste samlingen sammen med de andre?

– Jeg prioriterte å være med her, og da ble det knapt med tid til å reise til Sjusjøen. Det er lettere for meg å trene hjemme enn å stresse ned til Sjusjøen. Det blir jeg og morfar hengende rundt i Trondheim, sa Klæbo til NTB etter søndagens lagsprintseier.

Det var travle minutter etter målgang. Bussen med de norske utøverne gikk til Vantaa-flyplassen utenfor den finske hovedstaden ikke lenge etter løpet.

Les også: Langrennssjefen: – Vidar etterlater seg en unik arv

Artig

Lagsprintmakker Emil Iversen velger en annen løsning.

– Det blir rett på precamp på Sjusjøen. Det blir artig å treffe de andre på laget. Det skal bli godt. Jeg har vært mye hjemme den siste tiden, og jeg gleder meg til å komme bort til Sjusjøen og få maten servert av en kokk. Vi skal ta det «fløte», som Eirik Myhr Nossum sier, sa Iversen til NTB.

Iversen og de fleste andre VM-uttatte løperne blir på Sjusjøen denne uken og inn i den neste. Tirsdag 12. februar er det pressetreff der. Et par dager senere drar også Iversen til Seefeld for å forberede seg inn mot mesterskapet.

Både Iversen og Klæbo gjør dermed de aller siste VM-forberedelsene i VM-byen.

Der går nok begge den første VM-distansen, som er individuell skøytesprint torsdag 21. februar.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært