Kronprinsen lovpriser Jansrud og Svindal etter fantastisk norsk alpindag

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal presterte vanvittig godt da de tok henholdsvis gull og sølv i utfor lørdag. – En stor norsk dag, sier kronprins Haakon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er utrolig imponerende at de klarer å levere akkurat når det teller som mest, sier kronprinsen til NTB.

VM-rennet i Åre var Aksel Lund Svindals siste på toppnivå. 36-åringen legger skiene i boden etter en fantastisk karriere med blant annet fire OL-medaljer og ni VM-medaljer.

– Det er veldig gøy og veldig imponerende av Aksel som har sagt til hele verden at dette er det siste rennet hans, og så klarer han å kjøre så utrolig fort. Veldig gøy med Kjetil som klarte å gå helt til topps i dag. En stor norsk dag, uttaler kronprins Haakon.

I et innlegg på Instagram hyllet konprinsesse Mette-Marit de to nordmennene.

(Les videre under videoen)

Video: Da Svindal tok sin siste medalje tok Jansrud sitt første gull:

«Vi kan vel trygt si at det var vel verdt turen til Åre. Og Aksel, takk for at du leverte, på pallen! Akkurat som du hadde lovet!», skrev hun.

Jansrud tok gullet med to hundredelers margin. På medaljeseremonien slet 33-åringen med å holde tårene tilbake foran folkehavet med norske flagg overalt. De to nordmennene mottok sine medaljer til øredøvende jubel.

– Dette er en stor dag både for dem og for oss som har fulgt alpint en stund, så det er jo veldig, veldig gøy, sier kronprinsen.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var selv til stede for å følge Svindals siste renn. Med seg på tribunen hadde de Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

«Heja Norge.. og litt Sverige da!!! Gleder oss til å se mer av de som er litt flinkere på ski enn oss her i Åre», skrev kronprinsesse Mette-Marit i en kommentar under et bilde hun la ut av de kongelige på Instagram.

Personvernpolicy