Johaug vil ikke bryte med Huawei

<p>Therese Johaug er sponset av det kinesiske teleselskapet Huawei. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Therese Johaug er sponset av det kinesiske teleselskapet Huawei. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Therese Johaug er sponset av den omstridte kinesiske telegiganten Huawei, og det har hun tenkt å fortsette med, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så sent som denne uken advarte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mot Huawei i sin trusselvurdering. Bakgrunnen er de tette koblingene mellom selskapets kommersielle virksomhet og det kinesiske regimet, og at PST mener at fremmede stater, som Kina, vil drive stadig mer etterretning mot Norge i årene som kommer.

Huawei er svartelistet i land som USA og Australia og kan bli holdt utenfor utbyggingen av et 5G-nett i Norge. Kontroversene rundt selskapet får ingen konsekvenser for sponsoravtalen med langrennsstjernen Therese Johaug.

– Vi har et godt samarbeid med Huawei og forholder oss til den avtalen vi har, sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til TV 2.

Huawei har tidligere sponset det norske langrennslandslaget, fotballklubben Vålerenga og flere aktører i norsk idrett, men ifølge TV 2 er Johaug nå den eneste norske idrettsutøveren som har avtale med selskapet.

– Therese er en fantastisk ambassadør for Huawei og forbrukerproduktene våre. Hun er ikke bare en fantastisk skiløper, hun er også en dyktig forretningskvinne. Vi er veldig fornøyd med den private avtalen vi har med henne, sier PR-sjef Anders Bigseth i Huaweis norske avdeling.

Les også: Weng tror Johaug går ubeseiret gjennom sesongen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden