Meny

Langrennssjefen: – Vidar etterlater seg en unik arv

Video: Landslagssjef Vidar Løfshus møtte pressen onsdag formiddag.

Norsk langrenn har hatt enorm suksess med Vidar Løfshus ved roret. Sjefen hans ble overrasket da han fikk vite at trønderen gir seg etter sesongen.

Onsdag kom nyheten om at landslagssjef Løfshus slutter i Norges Skiforbund når kontrakten går ut i mai. Langrennssjef Espen Bjervig fikk selv beskjeden rett etter helgen.

Han innrømmer at han ikke så den komme. Før jul snakket de sammen om veien videre, men da lå det ikke en avgang i kortene.

– Vi har diskutert det, for begge har vært klar over at kontrakten hans går ut, men det kom litt overraskende på meg. Jeg synes han har vært veldig god og offensiv i det siste, sier Bjervig til NTB.

Løfshus har vært ansatt i skiforbundet siden 2006. Rollen som landslagssjef har han hatt de siste åtte årene.

Bakgrunn: Løfshus gir seg etter sesongen

Fenomenalt

Under 49-åringens ledelse har Norges langrennsstjerner i lange perioder herjet rått, spesielt på kvinnesiden. I VM for to år siden ble det norsk gull i samtlige langrennsøvelser for kvinner.

Under fjorårets OL tok Norge 7 av 12 langrennsgull.

– Vidars jobb er å levere resultater på toppnivå, og det er blitt gjort i massevis. Han har klart å bygge en struktur og støttefunksjon rundt landslagene som er ganske unik i norsk målestokk. Uavhengig av om trenere og løpere har kommet og gått, har resultatene hele tiden vært fenomenale. Det er elitesatsingen som man virkelig vil huske Vidar for, og den vil ligge der. Det blir en arv som han gir videre til nestemann, sier Bjervig.

– Er det vemodig at han gir seg?

– Det er klart det er vemodig når en god kollega velger å slutte og du vet hva han har betydd for langrennssporten, men jeg synes vi skal ha respekt for valget hans. Selv om det er en god landslagssjef som slutter, dukker det opp nye muligheter. Nå får vi bare gjøre ferdig denne sesongen, nullstille og se hvem som er med oss videre, sier Bjervig.

– Internt i skiforbundet er det den blide og energifulle Vidar vi kommer til å savne i hverdagen.

Aktuelt: Weng tror Johaug går ubeseiret gjennom sesongen

Kunne ikke overtales

Han trekker fram at Løfshus har en finger med i spillet på alle områder på konkurransedag.

– Han er den som først er på skirenn, er i boden med smørerne for å teste ski, er ute for å sekundere og til slutt i målområdet for å få kjeft og gi litt kjeft til journalister. Det er den Vidar vi kommer til å savne.

Bjervig vet det ikke blir lett å erstatte Løfshus, som har formet jobben som landssjef i mange år.

– Vidar tok beslutningen for to dager siden, så vi har ikke kommet langt. Det var ingen vits i å prøve å overtale ham når han først hadde bestemt seg. Nå må vi jobbe med å utforme stillingen og lyse den ut, så skal vi prøve å få en person på plass før Vidar trer av i mai, sa langrennssjefen under et pressemøte foran et stort pressekorps på Ullevaal stadion.

Husker du? Løfshus om påstått dopingsvikt under OL: – Skuffende

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært