Guardiola: – Målforskjell kan avgjøre Premier League

Manchester City-manager Pep Guardiola ser for seg en dramatisk avslutning på Premier League-sesongen.
Manchester City-manager Pep Guardiola ser for seg en dramatisk avslutning på Premier League-sesongen. Foto: Dave Thompson / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola spår en intens Premier League-vår. Han tror kampen om serietittelen vil vare helt til siste runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I øyeblikket er City tre poeng bak Liverpool på tabelltoppen, men de lyseblå tar over serieledelsen med seier over Everton onsdag kveld. Det gjør de i så fall på målforskjell (med én kamp mer spilt).

Bookmakerne har fått tilbake troen på City-gull etter Liverpools to strake 1-1-kamper mot Leicester og West Ham. Guardiola tviler ikke på at rødtrøyene fra Merseyside kommer til å presse tittelforsvareren hele veien.

– Min første beskjed til spillerne mine er å vinne kampen. Den andre er å score mål når du får sjansen til det. Det er mulig at man kan vinne Premier League på målforskjell. Vi sier ikke til gutta at «i dag må vi vinne 25-0», det sier jeg aldri, for du må først sørge for å vinne kampen først, sier Guardiola, ifølge Sky Sports.

– Jeg er ganske sikker på at vinneren vil bli avgjort først i siste eller nest siste ligarunde, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City har erfaring med å vinne Premier League på målforskjell. I 2012 endte klubben foran byrival Manchester United med minst mulig margin takket være to overtidsmål i serieavslutningen.

Premier League rundes av 12. mai. Da har Manchester City bortekamp mot Brighton, mens Liverpool tar imot Wolverhampton. Tabelltreer Tottenham, som er fem poeng bak toppen, har hjemmekamp mot Everton.