Lundby trodde VM-slaget om laghopp for kvinner var kjørt

Maren Lundby (i midten) gleder seg over at laghopp for kvinner inkluderes i Seefeld-VM. Hun er tilnærmet sikret plass på laget sammen med Anna Odine Strøm (t.v.) og Silje Opseth (t.h). Hvem som blir fjerde utøver, er mer usikkert.
Maren Lundby (i midten) gleder seg over at laghopp for kvinner inkluderes i Seefeld-VM. Hun er tilnærmet sikret plass på laget sammen med Anna Odine Strøm (t.v.) og Silje Opseth (t.h). Hvem som blir fjerde utøver, er mer usikkert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I aller siste liten kom lagkonkurranse i hopp for kvinner med på programmet til ski-VM i Seefeld. Det får Norges hoppdronning Maren Lundby til å juble.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig ble det kjent at hoppkvinnene får en ny VM-øvelse. Inkluderingen av lagkonkurransen ble bekreftet kun tre uker før mesterskapet starter.

– Det er veldig bra for sporten, og jeg er veldig glad. At de er så offensive og vil ta oss med i siste liten, var noe jeg ikke så helt komme. Jeg trodde slaget var kjørt, så det var en veldig gledelig nyhet, sier Lundby til NTB.

Hun har sammen med Anna Odine Strøm og Silje Opseth levert sterke resultater i hoppbakken i vinter. I helgen vant Lundby begge verdenscuprennene i østerrikske Hinzenbach. Med det klatret Norge opp til 2.-plassen i nasjonscupen. Tyskland leder suverent og har 1144 poeng ned til Norge.

Savner en sterk kvartett

I laghopp utgjør fire utøvere et lag. Tross gode resultater fra Lundby, Strøm og Opseth gjør savnet av en god fjerdehopper at Norge ikke er en selvskreven medaljekandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror medaljemulighetene er til stede, men da trenger vi en sterk fjerdekvinne, og per nå har vi ikke det, sier Lundby.

I laghoppkonkurransen i japanske Zao var Ingebjørg Saglien Bråten den fjerde norske utøveren da Norge endte på 4.-plass med 12,8 poeng opp til pallen. Avstanden mellom Bråtens bestehopp og trioens dårligste hopp var på 14,7 meter.

Håper på laghoppmedalje

Nå er det klart at Bråten og Karoline Røstad skal kjempe om den siste plassen på det norske laget. Bråten har vært fast inventar i årets verdenscup, mens Røstad har meldt seg på den siste tiden. Begge er tatt ut til de kommende rennene i Ljubno i Slovenia.

– Vi har funnet plass til både Ingebjørg og Karoline i helgen. De kjemper om den siste plassen i lagkonkurransen under ski-VM, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Vi har et par utøvere som har vist bra potensial, så vi får håpe at dem kan klinke litt til inn mot VM. Da tror jeg vi kan kjempe om tredjeplassen i laghopp i VM. Gjør alle jobben, er det muligheter, mener Lundby.

Kvinnenes lagkonkurranse skal arrangeres om ettermiddagen tirsdag 26. februar.