Likfunn i Sala-flyet

Cardiff, som slo Bournemouth 2–0 lørdag, hyllet Emiliano Sala på denne måten i forkant av kampen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Cardiff, som slo Bournemouth 2–0 lørdag, hyllet Emiliano Sala på denne måten i forkant av kampen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lik er funnet i vraket etter at flyet med den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala ble funnet i helgen. Det opplyser britiske myndigheter mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Basert på analyser fra videobildene fra ROVen (fjernstyrt undervannsrobot) så har våre etterforskere kommet fram til at objektet er vraket av det savnede Piper Malibu-flyet. Tragisk nok er en kropp synlig i vraket. Vi etterforer nå neste skritt i samarbeid med pilotens og passasjerens familier samt politiet, heter det i en uttalelse fra britiske luftfartsmyndigheter (AAIB).

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff da småflyet, en enmotors Piper Malibu, ble borte fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 20. januar. Den argentinske fotballspilleren og piloten David Ibbotson var begge med i flyet.

Fikk meldinger fra sønnen

To dager før ulykken hadde Sala undertegnet en kontrakt med Premier League-klubben Cardiff. Han ble hentet for 17 millioner euro, men rakk aldri å trene eller spille for waliserne.

Salas far har fortalt at han mottok bekymringsfulle meldinger fra sønnen mens han satt i flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guernsey-politiet avsluttet det aktive søket etter Sala og piloten samme uke som ulykken skjedde. Med støtte fra en rekke profilerte fotballstjerner tryglet familien om å få søket gjenopptatt. Det ble satt i gang en innsamlingsaksjon for å finansiere det.

– Det beste utfallet

David Mearns, som har stått i spissen for søket etter det savnede flyet, meldte allerede søndag morgen at vraket var funnet.

– For familiene er dette omtrent det beste utfallet vi kunne håpe på. I kveld går alle våre tanker til Emilianos og Davids venner og familier, sier Mearns.