Bøkko med annenplass 1500 meter, Lorentzen skuffet på 500 meter

Håvard Holmefjord Lorentzen fikk Oscarstatuetten under i verdenscupen i skøyter søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen fikk Oscarstatuetten under i verdenscupen i skøyter søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håvard Bøkkos annenplass på 1500 meter ble den norske beholdningen under verdenscupen i Vikingskipet søndag. Håvard Holmefjord Lorentzen skuffet nok en gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var derimot en 1500 meter uten de helt store favorittene på plass med unntak av russiske Denis Juskov. Han vant som han ville og var 1,33 sekunder foran Bøkko på annenplass.

Sverre Lunde Pedersen og flere av de beste nederlandske løperne sto over for å forberede seg best mulig til neste helgs VM i enkeltdistanser i Inzel.

OL-vinneren på 500 meter leverte nok en skuffende 500 meter på hjemmebane i Vikingskipet. Med 35,24 holdt det bare til en 11.-plass i det tøffe selskapet. Nok en gang var det Pavel Kulizjnikov som vant med 34,78. Han var 4/100 sekund foran landsmannen Ruslan Murasjon og med koreanske Kim Jun-ho ytterligere 2/100 bak.

– Jeg er naturligvis skuffet. Jeg må spørre dere hva som er feil. Jeg vet ikke hva som er galt. Toppfarten er der bare ikke, sa Lorentzen til NRK.

Eneste oppturen for Lorentzen under oppholdet i Hamar var at han mottok det synlige beviset på at han fikk Oscar-statuetten for forrige sesongs bragder.