Søstrene Slind tok NM-gull på stafetten

Kari og Silje Øyre Slind sikret, sammen med søster Astrid, NM-stafettgull nummer to til familien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kari og Silje Øyre Slind sikret, sammen med søster Astrid, NM-stafettgull nummer to til familien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De tre søstrene Silje, Astrid og Kari Øyre Slind tok NM-seieren for Oppdal på søndagens stafett i Meråker. Det hadde ikke gått uten hjelp fra Kjell Inge Røkke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med triumfen på 3 x 5 kilometer gjorde de akkurat som i 2015. Også da gikk Slind-søstrene inn til NM-gull for Oppdal.

– Takk, Røkke! jublet Kari inn i TV-kameraene rett etter målgang.

Det gjorde hun med god grunn. Røkke stilte nemlig privatflyet sitt til disposisjon slik at Astrid kom seg til Meråker natt til søndag. Hun var i Italia for å gå Ski Classics lørdag, men Røkke sørget for at Oppdal kunne stille lag.

– Det er så stort. Altså, det sier litt når Røkke gidder å sende Astrid på privatfly for å rekke stafetten. Det sier litt hvor mye NM-stafetten betyr. Det tror jeg hele Oppdal, og i hvert fall vi setter stor pris på i dag, sa Kari Øyre Slind til NRK etter seieren.

Nes med Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng tok sølvet, mens Heming-trioen Marion Rønning Huber, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Fanny Horn Birkeland fikk bronse.

Bakgrunn: Røkkes privatfly kan gi NM-gull

Opphenting

På første etappe klinket Anna Svendsen tidlig til for Tromsø, og hun fikk følge av Silje Øyre Slind. De to gikk flere kilometer sammen i front, men så ble det for tungt for Slind. Etter en knallsterk etappe ledet Tromsø med 17,7 sekunder på Oppdal ved første veksling.

– Det var gøy å gå. Jeg følte meg pigg i dag, så det var bare å kjøre på, sa Svendsen til NRK.

Astrid Øyre Slind tok igjen forspranget på annen etappe, men bak kom Heming-veteran Astrid Uhrenholdt Jacobsen stormende. Hun startet 50 sekunder bak Tromsø, men sendte ut tidligere VM-gullvinner i skiskytterstafett, Fanny Horn Birkeland, først på ankeretappen.

Les også: Sint Tønseth slo og knakk staven til Haga - ble disket

Søstrene Astrid, Kari og Silje Øyre Slind tok et nytt gull på NM-stafetten søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Søstrene Astrid, Kari og Silje Øyre Slind tok et nytt gull på NM-stafetten søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Parkerte

Oppdals formsterke Kari Øyre Slind gikk ut 6,7 sekunder bak. Hun hentet raskt inn Birkeland og parkerte henne tidlig.

Etter 1,5 kilometer var avstanden ned til Weng og Birkeland på et halvt minutt. Slind fortsatte å kjøre på og i mål var differansen ned til Nes på sølvplass 44,7 sekunder. Heming tok bronsen 1,22 minutter bak.

De to første etappene var i klassisk stil, mens den siste i fristil.

Aktuelt: Ubeseirede Johaug med nytt NM-gull etter overlegen seier i skiathlon

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy