Tror fortsatt på Klæbo tross NM-smellen

Johannes Høsflot Klæbo (i front) tauet litt på feltet, men hang ikke med til slutt under 30-kilometeren i Meråker lørdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix.
Johannes Høsflot Klæbo (i front) tauet litt på feltet, men hang ikke med til slutt under 30-kilometeren i Meråker lørdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagskollegene tror fortsatt at Johannes Høsflot Klæbo (22) går skiathlon i VM tross smellen på distansen i NM lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klæbo måtte gi seg på skøytedelen og luffet inn til 20.-plass med 43,7 sekunder opp til vinneren Emil Iversen.

Bak Iversen fulgte kruttsterke navn som Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger.

Likevel er det ikke risset i stein at de blir de fire første lørdag som går i VM for Norge.

Spurtkanonen Klæbos navn er ikke avskrevet.

– Det ser ut som om han har en middels i dag, men du vet aldri hva han klare på sitt beste og i topp-topp slag er det ikke så mange som rår over han i en tremil duathlon. Det tror ikke jeg. Johannes er oppegående og skjønner at hvis han ikke er god til å kjempe om en medalje, så vil han si fra seg den plassen, sa lørdagens sølvmann Sjur Røthe.

Klink

Emil Iversen tror også at Klæbo er med når det skal kjempes om VM-medaljer.

– Det er ganske klink at han må med. Han er en fin mann for Norge å ha i god form, og vi vet hva han har fått til i de siste årene. Jeg tror at de fleste ville ha hatt med en sånn mann på distanse om han føler seg bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby mener det handler om å komponere laget best mulig.

– Jeg tror at uansett hvordan man snur og vender på det så må man ha et lag med ulike kvaliteter i VM. Du vet ikke hvordan løpet vil utvikle seg, og da må man ha noen som kan være med om det blir gått knallhardt i 30 kilometer, og så må man ha gode avsluttere.

Dette sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tar ikke ut laget her i dag. Dette var et viktig skirenn sammen med den potten av skirenn vi har gått tidligere. Vi skal ikke så veldig langt tilbake, så vant han (Klæbo) Tour de Ski etter relativt gode idrettslige prestasjoner. Han er fortsatt hyperaktuell til flere distanserenn i VM. Jeg vil sove litt på det før jeg gir utøverne beskjed om hvem som skal gå.

Soving

– Når vil det skje?

– Det vil skje relativt raskt. Det sier seg selv at jeg vil gi utøverne trygghet så fort som mulig på det de skal forberede seg til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir uansett ikke enkelt å si fra om at en soleklar medaljekandidat ikke får gå. Emil Iversen sa det ganske så treffende:

– Jeg tror ikke det blir disse fire som går i VM, men hvem skal ut? Enten må han som vant i dag (han selv), eller han som har vunnet nesten alle skøyterennene (Røthe), han som har vunnet nesten 50 verdenscuprenn (Sundby) eller han som ble olympisk mester på distansen i fjor (Krüger) ut. Det blir ikke kjempeenkelt å ta ut dette laget.

Nei. Det blir nok ikke kjempeenkelt. Så mye kan vi fastslå.