Røkkes privatfly kan gi NM-gull

Silje Øyre Slind takker Røkke for stafetthjelp.
Silje Øyre Slind takker Røkke for stafetthjelp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkke stiller privatflyet sitt til disposisjon for at Oppdal skal kunne stille lag på søndagens NM-stafett i langrenn for kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med finansmannens hjelp kommer søstrene Kari, Silje og Astrid Øyre Slind til start på Meråker søndag som gullfavoritter. I utgangspunktet skulle de ikke ha stilt lag.

Astrid er nemlig del av langløpssirkuset og skulle ha gått Ski Classics-rennet fra Toblach til Cortina lørdag. Dermed ville hun ikke rekke å komme seg til Meråker i tide til søndagens stafett.

Fredag ble det en endring på det. Saken ble først omtalt av lokalavisen Opp.

– Da fikk vi høre at selveste Kjell Inge Røkke stilte med privatfly for å få henne oppover, og da er det bare å brette opp ermene og gå, smilte Silje Øyre Slind til NTB etter lørdagens fellesstart med skibytte i NM.

Lørdag: Ubeseirede Johaug med nytt NM-gull etter overlegen seier i skiathlon

Sterke resultater

Hun ble nummer sju på lørdagens NM-fellesstart med skibytte, mens Kari tok bronsemedaljen. Klart ble det også at Siljes tvillingsøster Astrid fikk spare kruttet sitt i Italia etter at det planlagte Ski Classics-rennet i Toblach ble avlyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed holder nok de fleste Oppdal som klare favoritter i søndagens stafett. Slind-søstrene kan ikke få takket Røkke nok for hjelpen med å få laget på plass.

– Ære være Røkke. Han har ikke bare det råeste fyrverkeriet i Oppdal, han leverer det meste nå om dagen. Dette blir en rå historie for resten av livet, sa Kari Øyre Slind til NTB.

– Det er helt rått! Det er bare å sende en stor takk til ham. Det er bra han har hytte på Oppdal, sier storesøster Silje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Astrid ville jo egentlig ikke rukket å komme seg oppover, så det er takket være han at det kunne bli et Oppdal-lag i det hele tatt, tilføyde 29-åringen.

Aktuelt: Emil Iversen vant NM-gull på hjemmebane

Gleder seg

Nå ser søstrene fram til å gå NM-stafett. På spørsmål om Røkke-bidraget forplikter med hensyn til å levere i Meråker søndag, svarer Kari med et smil:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja. Det legger litt press på oss, føler jeg.

Hun tror også storesøster Astrid kjenner litt på nettopp det på veien fra Italia.

– Jeg tenker nok at når hun nå sitter på privatflyet til Røkke, får hun litt adrenalin. Det kommer godt med i morgen, sa landslagsløperen.

I 2015 vant søstrene Øyre Slind NM-stafetten på Røros. Uansett om det blir reprise søndag blir opplevelsen i Meråker, med den spesielle opptakten, minneverdig.

Astrid Øyre Slind er ventet å lande i Trondheim sent lørdag kveld. Deretter blir det noen timers søvn, før det er duket for NM-stafett.

Les også: Østberg «lurt» til å gå sisteetappen