NM-eksamen og VM-nerver for Golberg

Pål Golberg ber til høyere makter om at VM-formen er i anmarsj. Her etter sprinten i Otepää for nesten 14 dager siden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Pål Golberg ber til høyere makter om at VM-formen er i anmarsj. Her etter sprinten i Otepää for nesten 14 dager siden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pål Golberg er en av flere som ennå ikke har gitt opp håpet om en plass på VM-laget i sprint. Mye avgjøres under NM-sprinten i Meråker senere i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De som gjør det bra på NM-sprinten kan få sjansen i verdenscupsprinten i Lahti neste helg, og det er siste sjanse til å ta en plass på VM-laget.

Sprintlaget til mesterskapet i Lahti tas neppe ut før etter rennene i Lahti.

– NM er eksamen for meg til å få gå i Lahti. Det er ingen tvil om at det er mange foran meg i køen der. Det er bare å bevare formen. Da vet jeg at jeg er kapabel til å være den siste på det laget, for jeg tror at det er tre som stiller sterkt. Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar har alle vært på pallen denne sesongen. NM blir veldig viktig, og det har jeg vært forberedt på i hele år, sa Golberg etter at han kom på 3.-plass i den klassiske verdenscupsprinten i Otepåä for to uker siden.

Håp

– VM-håpet lever?

– Ja. det gjør jo det. Det må det være lov å si, sa Golberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har han rett i. De tre nevnte Klæbo, Iversen og Skar er nok alle inne på VM-laget allerede. Hadde laget blitt tatt ut i dag, så hadde nok Eirik Brandsdal blitt fjerdemann.

Golberg kjemper med Brandsdal om den siste plassen først og fremst med karer som kometen Erik Valnes, rutinerte Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli og Håvard Solås Taugbøl.

Golbergs formstigning er en liten solskinnshistorie. Han slet med kyssesyken i tre måneders tid på vårparten og var usikker på om det var verdt å fortsette langrennskarrieren i det hele tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjennes godt

– Målet var å komme tilbake i verdenscupen i januar, men dette var noe annet. For meg er det en seier å være tilbake på nivået jeg var på mitt beste i fjor. Det er godt å kjenne at jeg har lyktes så bra med det jeg har holdt på med, sa Golberg etter løpet i Otepää.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da er det flere ting han tenker på.

– En ting er at jeg har ligget bak i treningsarbeidet, og så har jeg egentlig satset mest på skøytesprint, sa Golberg.

Han hadde ikke hatt en eneste hardøkt i klassisk sprint foran løpet i Otepää for 14 dager siden.

Fredagens sprint er en skøytesprint, samme disiplin som VM-sprinten går i.

– Jeg har følt meg veldig bra ganske lenge, men jeg har vært snill med kroppen. Det er først nå etter nyttår at jeg har trappet ned på mengde og har fått et løft. Alt er gått så bra som jeg hadde håpet. Det gir ekstra motivasjon det at du er på en bølge. Det er ikke noe jeg har vært veldig vant med. Da gjelder det å smi mens jernet er varmt, sa Golberg.