Nedgang i pengebruken i engelsk fotball

Torsdagens dyreste spiller ble en av stjernespillerne fra MLS, Miguel Almiron, som skal til Newcastle. Det var likevel ikke noen sum som vil gå inn i rekordbøkene. Foto: Brett Davis / AP/ NTB scanpix
Torsdagens dyreste spiller ble en av stjernespillerne fra MLS, Miguel Almiron, som skal til Newcastle. Det var likevel ikke noen sum som vil gå inn i rekordbøkene. Foto: Brett Davis / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da overgangsvinduet ble stengt i Premier League ved midnatt torsdag var det brukt kun 180 millioner pund, under halvparten av det som ble brukt i januar 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang siden 2012 at det brukes mindre i årets første overgangsvindu enn i tilsvarende periode året før, melder BBC. Det er ikke noen liten nedgang heller: i 2018 ble det brukt 430 millioner pund på spiller kjøp i den engelske eliteserien, mens det i år kun ble brukt 180 millioner.

Det ventede rushet siste dagen i januar uteble fullstendig, med avtaler som til sammen beløp seg til 50 millioner pund torsdag, ifølge tall fra Sports Business Group ved Deloitte. Tilsvarende sum for i fjor var 150 millioner pund.

De dyreste

Også de store navnene uteble fra årets signerte kontrakter i England, der playmakeren Miguel Almiron fra MLS-laget Atlanta United var den som kom med størst prislapp torsdag, 20 millioner pund, og trolig ny rekord for Newcastle, som også hentet inn Monaco-forsvarer Antonio Barreca på lån.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wolverhampton signerte Atletico Madrid-forsvarer Jonny Castro Otto og bladde opp 15 millioner pund for ham torsdag, etter å ha hatt ham på lån siden august. Neste på lista var 18-åringen Ante Palaversa, som Manchester City kjøpte for 7 millioner pund fra kroatiske Hadjuk Split, bare for å låne ham ut til samme lag umiddelbart.

Dyreste spiller for januarvinduet totalt var den ettertraktede Borussia Dortmund-vingen Christian Pulisic (20), som Chelsea betalte 58 millioner pund for i begynnelsen av januar. Han kommer først til sommeren, selv om Chelsea etter 4-0-tap for Bournemouth onsdag kanskje kunne tenkt seg at han kom litt før.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De mest travle

Chelsea forsterket også troppen med den argentinske spissen Gonzalo Higuaín fra Serie A-lederen Juventus. Han har de leid ut sesongen, med mulighet til å kjøpe ham for 36 millioner euro til sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bournemouth har vært en av de travleste klubbene i januar og signerte tre nye spillere: spissen Dominic Solanke for 19 millioner og høyreback Nathaniel Clyne på lån, begge fra Liverpool, mens Wales-forsvarer Chris Mepham kommer fra Brentford i mesterskapsserien for 12 millioner pund.

Fulham har også signert tre spillere: Den norske landslagsspilleren Håvard Nordtveit på lån til sommeren fra tyske Hoffenheim, Besiktas-vingen Ryan Babel og helt på tampen av vinduet sikret de seg Liverpool-vingen Lazar Markovic.

En del oppmerksomhet fikk for øvrig spissveteranen Peter Crouch, som i en alder av 38 år er klar for utlån til Burnley fra Stoke. Det blir hans sjette Premier League-klubb, etter 462 seriekamper og 108 mål.

De som ikke ble noe av

Det verserte mange rykter, og noen avtaler skal ha vært like ved å bli en realitet, for så å gå i vasken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal skal ha vært ute etter Inter Milan-vingen Ivan Perisic og midtbanespillerne Yannick Carras fra Dalian Yifang og Christopher Nkunku fra Paris St-Germain. De gikk ikke i boks, men London-klubben sikret seg Denis Suárez på lån fra Barcelona på overgangsvinduets siste dag.

Real Betis og Schalke ytret interesse for Tottenham-spiss Vincent Janssen, men heller ikke der materialiserte det seg til noe.

Everton takket nei til PSGs tilbud om 26,2 millioner pund for midtbanespiller Idrissa Gueye da vinduet lukket seg torsdag.