Lazio slo ut Inter på straffer, møter Milan i semi

Lazios Lucas Leiva feirer etter å ha besørget 5-4-målet som sikret laget hans semifinaleplassen i den italienske cupen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En dramatisk kveld endte med 1–1 etter ekstraomganger og 4–3 i straffer til Lazio, mens et sønderknust Inter tuslet av banen og ut av den italienske cupen.

Mye takket være Inters målvakt Samir Handanovic var kampen målløs etter full tid og kvartfinalen torsdag kveld gikk til ekstraomganger. Lazio presset på videre, men først tre minutter ut i andre ekstra omgang løsnet det, da kaptein Ciro Immobile scoret for gjestene. Litt i overkant lykkelig fikk han gult kort for feiringen av målet, etter blant annet å ha tatt av seg trøya.

Det så ut til å bli 1-0-seier til Lazio, men Inter fikk straffe 5 minutter på overtid i siste ekstraomgang og Mauro Icardi utlignet til 1–1. Dramatikken var på topp i Milano.

I straffesparkkonkurransen åpnet kroatiske Marcelo Brozovic fra Inter og Immobile med å scoret på hvert sitt forsøk, mens både Lautaro Martinez fra Inter og Riza Durmisi fra Lazio bommet. Deretter satte hvert lag to straffer hver før sist og avgjørende runde. Etter at Inters Radja Nainggolan bommet, hvilte ansvaret på Lucas Leiva. Den tidligere Liverpool-helten sviktet ikke og Lazio vant til sammen 5–4.

Lazio tar imot Milan hjemme i semifinalen Milan gikk videre etter at Krzysztof Piatek scoret begge målene og slo ut Napoli 2–0 i deres kvartfinale tirsdag.