Ajer holdt tett bakover da Celtic økte luken i Skottland

Kristoffer Ajer og Celtic holdt nullen i onsdagens hjemmemøte med St. Johnstone. Bildet er fra landskamp. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig noterte seg for to målgivende pasninger da Celtic vant 2-0 hjemme mot St. Johnstone i den skotske eliteserien onsdag.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen og bidro til at Celtic holdt nullen og skaffet seg en luke på seks poeng ned til nærmeste utfordrer i den skotske serien.

I andre enden av banen var tidligere RBK-spiller Mikael Lustig sterkt delaktig i at mannskapet til Brendan Rodgers vant med to mål mot hjemme mot St. Johnstone.

Svensken var nest sist på ballen da Callum McGregor og Ryan Christie scoret hvert sitt med to minutters mellomrom. I det 53. og 55. minutt avgjorde de to kampen.

Celtic kunne fort ha ledet til pause, men måtte altså vente til annen omgang med å få nettkjenning. Christie var nær ved å score på frispark etter 15 minutter. Kvarteret senere måtte St. Johnstones keeper Zander Clark vise seg plassen verdig da han fikk avverget Scott Sinclairs heading fra kort hold.

Celtic leder serien med sine 51 poeng. Seks poeng bak følger Rangers og Kilmarnock.