Laghopp for kvinner inn i VM-programmet

Maren Lundby og hoppkvinnene får hoppe lagkonkurranse i VM allerede i år. Foto: Alex Nicodim / AP / NTB scanpix
Maren Lundby og hoppkvinnene får hoppe lagkonkurranse i VM allerede i år. Foto: Alex Nicodim / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagkonkurranse i hopp for kvinner inkluderes i ski-VM allerede i år, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS). Dermed får Norge nok en gullsjanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inkluderingen av konkurransen blir altså bekreftet kun tre uker før VM-start i østerrikske Seefeld. Kvinnenes lagkonkurranse skal arrangeres tirsdag 26. februar klokken 16.

At lagkonkurransen for hoppkvinnene skal med i ski-VM ble vedtatt av FIS-kongressen i fjor. Men på det tidspunktet hadde ikke Seefeld kapasitet til å i inkludere rennet i programmet for 2019, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS ).

Siden den gang er imidlertid hoppbakken i Seefeld blitt endret, noe som førte til at Østerrikes skiforbund sendte inn et forslag om å arrangere konkurransen allerede i 2019. FIS-styret har tatt forslaget til følge og bestemt at Maren Lundby og de andre kvinnene får hoppe lagkonkurranse i Seefeld.

Aktuelt: Lundby med bakkerekord i Japan

I junior-VM har lagkonkurranse for kvinnene stått på programmet hvert år siden 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som følge av at lagkonkurransen skal holdes 26. februar, flyttes kvalifiseringen til kvinnenes individuelle renn til dagen etter, altså samme dag som selve rennet i normalbakken.

Kvinnene og mennene skal også hoppe blandet lagkonkurranse senere i VM. Dermed har Lundby & co. tre medaljesjanser i Seefeld.

Stöckl om Lundby: – Hun er best trent av alle