Danmarks keeperhelt etter VM-gullet: – Å stoppe Myrhol var nøkkelen

Niklas Landin sto som en klippe i mål på Danmarks vei mot gullet i håndball-VM. Han mener finalesuksessen mot Norge i stor grad skyldtes at danskene klarte å stoppe Bjarte Myrhol (t.h.). Bildet er fra tidligere i mesterskapet.
Niklas Landin sto som en klippe i mål på Danmarks vei mot gullet i håndball-VM. Han mener finalesuksessen mot Norge i stor grad skyldtes at danskene klarte å stoppe Bjarte Myrhol (t.h.). Bildet er fra tidligere i mesterskapet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks håndballherrer høvlet over Norge i søndagens VM-finale. Et sentralt grep i den danske taktikken var å ufarliggjøre Bjarte Myrhol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fortalte supermålvakten Niklas Landin etter Danmarks 31-22-seier i Boxen i Herning. Myrhol storspilte da Norge senket Tyskland i Hamburg i fredagens semifinale, og det hadde selvsagt danskene bitt seg merke i.

En viktig del av Danmarks forberedelser gikk derfor ut på å stoppe Norges robuste kaptein. Heller ikke Sander Sagosen greide å spille en stor rolle i VM-finalen.

– Myrhol fikk ikke en sjanse, og det ble en stor nøkkel til seieren. Han var ellers «on fire» i semifinalen. Sagosen fikk vi også holdt godt nede, sa Landin.

Norge fikk en fin start på finalen, men danskene fikk raskt overtaket på hjemmebane. Ved pause ledet de 18-11, og forspranget bare økte i annen omgang.

– Det var på grunn av vårt gode angrepsspill, og derfor trengte vi ikke å foreta oss like mye i forsvar. Vi ødela Norges spill, mente Landin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-gullet er Danmarks første innen herrehåndball. Landet var tapende finalist i 1967, 2011 og 2013. Med triumfen er pokalskapet komplett. Danskene har tidligere vunnet EM to ganger, mens det i 2016 ble OL-gull.

Suksessen pryder selvsagt de danske avisforsidene mandag. Ekstra Bladet hadde satt av hele 20 sider til å dekke VM-bragden, mens B.T. beskrev finaleseieren over Norge som «maktdemonstrasjon».