Mikkelsen brøt Rally Monte-Carlo

Andreas Mikkelsen ble nødt til å bryte Rally Monte-Carlo lørdag. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen ble nødt til å bryte Rally Monte-Carlo lørdag. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ødelagt bakhjul tvang Andreas Mikkelsen til å hoppe av årets første VM-runde i rally. Han lå på tredjeplass etter halvkjørt Rally Monte-Carlo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske Hyundai-føreren brukte fredagen på å ta seg opp mange hakk i sammendraget, men oppturen fikk en brå slutt dagen derpå.

Allerede under lørdagens første fartsprøve ble venstre bakhjul ødelagt. Mikkelsen var ikke i stand til å fortsette sesongens første VM-runde, som kjøres på snø og grus.

– Det var faktisk mange ting som foregikk på denne fartsprøven. I starten traff jeg noe etter 6-7 kilometer, og mot slutten ble venstre bakhjul mer eller mindre totalskadd. Da var det game over, sier han til sin egen nettside.

Mikkelsen startet dagen som nummer tre i sammendraget etter 8 av 16 fartsprøver. Det var 1.17,7 minutter opp til ledende Sébastien Ogier.

Franskmannen, som har vunnet rally-VM seks sesonger på rad, er fortsatt i ledelsen før alt skal avgjøres søndag. Han er 4,3 sekunder foran belgiske Thierry Neuville. Deretter følger treer Sébastien Loeb, som er bak med 1.58,7 minutter.