VM-sølv for Norges hoppjuniorer

Thomas Aasen Markeng var siste hopper på bommen og kunne avgjøre for de norske hoppgutta i junior-VM. Han hoppet for kort og måtte se seieren glippe med tre poeng til Tyskland. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix
Thomas Aasen Markeng var siste hopper på bommen og kunne avgjøre for de norske hoppgutta i junior-VM. Han hoppet for kort og måtte se seieren glippe med tre poeng til Tyskland. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske juniorgutta så VM-gullet glippe etter det som var en svært jevn kamp mot Tyskland i laghoppkonkurransen i finske Lahti lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskerne knep seieren med 979,7 poeng mot Norges 976,8. Slovenia på bronseplass var bak med 27,1 poeng.

Det norske sølvlaget besto av Fredrik Villumstad, Anders Ladehaug, Sander Vossan Eriksen og Thomas Aasen Markeng.

Tyskland ga Norge tøff konkurranse i første omgang. Etter fire hopprunder ledet tyskerne lagkonkurransen med 501 poeng mot Norges 494,3. Dermed levde gullhåpet for de norske juniorene foran finaleomgangen.

Gode muligheter

Villumstad var første nordmann i aksjon. Han landet på 91 meter, og i finalen klinket han til med et kjempehopp på 95,5.

Tyskeren Luca Roth, som hoppet hele 95 meter i første omgang, leverte imidlertid også et godt andrehopp. Roth gjorde et svev på 94,5 meter og hentet like mange poeng som Villumstad.

Ladehaugs første hopp var på 91,5 meter, men i finaleomgangen traff han ikke like godt og landet på 89,5. Heller ikke Tysklands andremann Kilian Maerkel traff særlig godt med sitt andrehopp, og kampen mellom de to nasjonene fortsatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Press

Eriksen fikk opp 90 meter i første omgang, mens han deretter hoppet en halv meter lengre i finalen, men det skjedde under langt bedre forhold.

Philipp Raimund hoppet også dårligere i annen omgang. Dermed ledet Norge før de siste hopperne skulle i aksjon. Markeng kunne avgjort det hele, men var ikke helt heldig med sitt finalehopp. 90 meter og 122,4 poeng holdt ikke til norsk gull.

Rett før hadde tyske Constantin Schmid taklet presset da han landet på 94,5 meter under vanskelige forhold. Han fikk 131,9 poeng.

For Norges juniorjenter var det stang ut lørdag. De havnet på en 9.-plass og tok seg ikke videre til finaleomgangen. Det norske laget besto av Pernille Kvernmo, Heidi Dyhre Traaserud, Ingebjørg Saglien Bråten og Silje Opseth.