Oilers stoppet Vålerengas seiersrekke

Markus Søberg ble straffehelt da Stavanger Oilers vant toppoppgjøret mot Vålerenga. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga øynet sin 11. strake seier i eliteserien i ishockey, men like før slutt tvang Stavanger fram forlengning. Oilers vant til slutt 3-2 på straffer.

Markus Søberg satte det avgjørende straffeslaget mellom beina på lillebror Steffen Søberg i VIF-buret. Det gjorde han på Oilers' niende straffeforsøk.

Dermed gikk Vålerenga på sitt første tap siden 18. desember. Før lørdagens smell hadde Oslo-klubben plukket 29 av 30 mulige poeng i løpet av sin ti kamper lange seiersrekke.

Snuoperasjonen var viktig for Stavanger-laget. Hadde det blitt seier til Roy Johansens menn i ordinær tid, ville tabelltoeren vært åtte poeng bak toppen. I stedet kuttet de luken til fire poeng.

Keepertabbe

Det var gjestene fra hovedstaden som fikk den beste starten på lørdagens toppoppgjør. Etter 8.33 minutter sørget Tobias Lindström for at det sto 0-1 på lystavla. Han scoret etter forarbeid av Martin Røymark.

Vålerengas ledelse sto seg i nesten 20 minutter. Etter en fæl miss av bortelagets målvakt Steffen Søberg kunne Stephan Vigier gi Oilers 1-1. Keepertabben oppsto da Søberg gikk ut for å forlenge en lang pasning fra hjemmelaget bak eget mål, men pucken gikk i vantet og endte opp i farlig område.

Søberg reddet første forsøk, men greide ikke å stoppe Vigiers skudd på returen.

Utlignet 47 sekunder før slutt

Litt over halvveis ut i tredje periode falt Stavanger Oilers bakpå igjen. Stefan Espeland utnyttet et overtallsspill da han ga Vålerenga 2-1.

Serielederen så ut til å gå mot nok en seier, men 47 sekunder før full tid dukket Jakob Lagacé opp og fikset 2-2.

Etter en målløs forlengning måtte det hele avgjøres på straffer. Der var Stavanger Oilers sterkest og holdt liv i drømmen om å vinne seriegullet.

Hjemmelaget vant skuddstatistikken 46-38. Vålerenga hadde flest skudd i de to første periodene, men i den tredje hamret Oilers til med 18 mot gjestenes seks avslutninger. Også i forlengningen kom vertene til flest skudd (5-2).

Vålerenga har 85 poeng mot Stavangers 81. Storhamar er treer med 78.