Leeds økte serieledelsen etter sen scoring

Marcelo Bielsa og Leeds trygget serieledelsen med seier på bortebane. Foto: Michel Spingler / AP / NTB scanpix
Marcelo Bielsa og Leeds trygget serieledelsen med seier på bortebane. Foto: Michel Spingler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leeds snudde og vant 2-1 borte mot Rotherham. Med det skaffet Marcelo Bielsas menn seg en tre poengs luke på toppen av mesterskapsserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To scoringer av polakken Mateusz Klich vendte oppgjøret for ligalederen etter at de hadde havnet under tidlig. Samtidig spilte rivalen Norwich 2-2 hjemme mot Sheffield United.

Dermed topper Leeds tabellen tre poeng foran Norwich etter 29 spilte kamper.

Klubben, som ledes av den eksentriske manageren Marcelo Bielsa, har ikke spilt i Premier League siden 2004, men ser nå ut til å ha gode opprykksmuligheter.

De så lenge ut til å rote bort poeng mot Rotherham lørdag, men fire minutter før slutt dukket Klich opp, avgjorde og sørget for tre viktige poeng.

Avstanden ned til Sheffield United på tredjeplass er på seks poeng.

For Markus Henriksen (26) ble lørdagen en nedtur. Hull har vært i forrykende form den siste tiden, og sto uten serietap siden november. Lørdag kom de ned på jorden da de ble slått 3-0 på bortebane av Blackburn.

En som derimot kunne smile var Martin O'Neill. Forrige helg startet han sin jobb som Nottingham Forest-manager med tap. Lørdag kom den første seieren. Forest vant 3-1 hjemme mot Wigan og har fortsatt heng på sjetteplassen som gir kvalifisering til Premier League.