Stabile Olsbu Røiseland kan sikte på totalcupen

Marte Olsbu Røiseland er klar for å jakte på Lisa Vittozzi (til høyre) og Dorothea Wierer i verdenscupsammendraget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Marte Olsbu Røiseland er klar for å jakte på Lisa Vittozzi (til høyre) og Dorothea Wierer i verdenscupsammendraget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu Røiseland skjøt seg bort fra en pallplass på jaktstarten i Antholz, men viste igjen at hun har stabilisert seg i verdenstoppen i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

4.-plassen var hennes tredje i løpet av seks konkurranser i Mellom-Europa etter nyttår. Olsbu Røiseland vant to strake renn i tsjekkiske Nove Mesto na Morave før jul, og siden har resultatrekken vært stødige 13-4-12-4-8-3-4.

Det betyr at Froland-løperen, som fikk sitt definitive gjennombrudd med to OL-medaljer sist vinter, kan begynne å kikke oppover mot toppen av sammenlagtlista i verdenscupen.

– Den tanken har jeg egentlig ikke tenkt tidligere i sesongen, men etter jul har jeg vært veldig stabil og topp ti i stort sett alle løp. Så alt er mulig, og jeg skal gå resten av verdenscuprennene. Holder jeg meg frisk og rask, så er det bare å prøve og se hvor langt opp jeg kan komme, sier hun til NTB.

Ser oppover

Lørdag ble hun slått av de to kvinnene som ligger øverst i totalcupen. Dorothea Wierer vant på hjemmebane i Nord-Italia og topper sammenlagt med 592 poeng. Ned til lagvenninnen Lisa Vittozzi (treer på jaktstarten) skiller det 24 poeng, mens Olsbu Røiseland ligger 115 poeng bak Wierer på 4.-plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagvenninnene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold, henholdsvis nummer 12 og 17 på jaktstarten, mener Olsbu Røiseland har gode muligheter for å kjempe om den gjeve verdenscupkula.

Den har ingen norsk kvinne vunnet siden Tora Berger gjorde det i 2013.

– Ja, jeg tror Marte har en sjanse. Jeg tror det var målet hennes for sesongen også. Så vi får se om hun klarer det, sier Eckhoff og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig kult. Hun har jobbet hardt for dette. Og det viser at man kan klare det hvis man bare jobber godt nok over lang tid.

– Driter seg ikke ut

Tandrevold er enig, men minner om at Olsbu Røiseland har tøffe konkurrenter i toppen.

– Hvis Marte fortsetter å være så stabil som hun har vært, så er hun definitivt med oppi der. Det er jo selvfølgelig avhengig av hva de andre gjør. Nå er det vel Lisa og Dorothea som er de største konkurrentene der, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Marte er veldig jevn, og til slutt skal man også stryke noen konkurranser. Da gjelder det å ha de jevne løpene i toppen, og der er hun jo. Hun er ikke en som driter seg ut, fortsetter Tandrevold.

Én bom for mye

Olsbu Røiseland hadde lenge sjanse på både seier og en plass på seierspallen i lørdagens løp, men to bom på første stående skyting ødela mye for henne. Hun hadde også ett bomskudd på liggende skyting.

– «Doro» vinner med to bom i dag, så jeg har én bom for mye til å være helt der oppe. Med ett treff til hadde jeg vært veldig mye nærmere, sa hun etter å ha blitt slått med 33,9 sekunder.

Opp til 3.-plasserte Vittozzi skilte det 17,7 sekunder, altså under én strafferunde.

– Jeg forsøke meg på sisterunden, men det var 25 sekunder opp til 3.-plassen, så jeg skjønte at det skulle mye til. Det var for langt fram, rett og slett, oppsummerte Olsbu Røiseland.