MR-undersøkelsen viste ingen riftskade i Røds venstre lår: – Vi er optimistiske

Det er fortsatt håp om at Magnus Abelvik Rød kan komme på banen i VM-finalen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Det er fortsatt håp om at Magnus Abelvik Rød kan komme på banen i VM-finalen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Abelvik Rød har et håp om å spille VM-finalen i håndball mot Danmark søndag. Han skal testes i timene før kampstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagets medisinske apparat opplyste lørdag kveld at MR-undersøkelsen viste ingen muskelavrivning i venstre lår, men Rød har pådratt seg en liten støtskade (lårhøne).

Det blir ikke tatt en avgjørelse om 21-åringen spiller VM-finalen før etter at han har tatt en ny test søndag. I pressemeldingen står det at Rød er i «stadig bedring».

Tidligere lørdag sa landslagslege Thomas Torgalsen dette til NTB:

– Vi er langt mer optimistiske enn vi var i går. Vi har undersøkt ham med et medbrakt ultralydapparat, og vi kan ikke se noen rift eller skade i muskelen rundt kneet, sa Torgalsen.

Håper det går

Lørdag var den norske troppen på jakt etter et sted i Herning å gjennomføre en MR-undersøkelse. Som ultralydapparatet viste den ingen rift.

– Jeg håper å spille. Jeg regner med at beslutningen blir tatt under oppvarmingen, sa Rød til NTB under lørdagens pressemøte. Han fortalte at han hadde sovet lite natt til lørdag, bare to timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir en del smertestillende dette døgnet, sa han.

Tangen-håp

21-åringen var meget sentral i over en omgang i 31-25-seieren over Tyskland. Han herjet vilt med tyskerne før pause. Så gikk han i bakken for godt i 2.-omgangen.

Etter kampen meldte han om vondt i låret ved kneet, men han håpet at det var snakk om krampe og ikke en muskelstrekk. Han hadde en tilsvarende skade sist høst. Den gjorde at han var ute av spill i flere uker.

Frist for å melde eventuelle bytter i troppen er klokka ni søndag, og det gir landslagsledelsen tid til å avvente situasjonen.

Eivind Tangen er trolig den som står nærmest til å overta om Rød ikke kommer på banen. Han vil ha Rød i slag søndag.

– Det ville vært tragisk for ham om han ikke fikk være med etter det VM han har spilt, og også negativt for vårt lag, sier Tangen til NTB.