Dobbelt norsk i Granåsen – Jarl Magnus Riiber sikret sesongens sjuende verdenscupseier

Jarl Magnus Riiber går ut som nummer fire i langrennet under verdenscupen kombinert i Trondheim lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Jarl Magnus Riiber går ut som nummer fire i langrennet under verdenscupen kombinert i Trondheim lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jarl Magnus Riiber var suveren i langrennet i Granåsen og tok sesongens sjuende verdenscupseier i kombinert. Magnus Krog ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikske Wilhelm Denifl vant hopprennet med et svev på 135,5 meter og startet langrennet 9 sekunder foran russiske Ernest Jakhin, deretter fulgte tre nordmenn. Espen Bjørnstad startet 34 sekunder bak østerrikeren, Jarl Magnus Riiber 36 bak og Magnus Krog 45 bak.

I langrennsdelen var det ingen som kunne måle seg med de norske kombinertgutta. Riiber og Krog hentet inn ledelsen til Denifl fem kilometer ut i langrennet og så seg aldri tilbake.

God følelse

På siste runde rykket nordmennene fra Denifl, som ikke hadde mer å gi. I seierskampen mellom Riiber og Krog var det verdenscuplederen som hadde krefter til å rykke fra.

Riiber kunne dermed gå alene over målstreken og sikret sin sjuende verdenscupseier denne sesongen. Krog sikret dobbelt norsk.

– Enda en seier, og nå på hjemmebane. Det føles godt, sa Riiber til FIS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tide

– Jeg gjorde et godt hopprenn, kanskje for første gang denne sesongen. Det ser ut som jeg er på rett vei i hoppbakken, og kanskje akkurat i tide til å få en plass i VM-laget, sa Krog, som hadde nest beste langrennstid, men ikke kunne matche Riiber i avslutningen.

– Jeg er imponert over nivået han har nådd i langrenn, sa han.

Denifl ble nummer tre, mens Espen Bjørnstad gikk inn til 6.-plass som tredje beste nordmann.

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 21.- til 10.-plass i langrennet. Espen Andersen ble nummer 16 og Magnus Moan nummer 33.

I verdenscupen er Riiber nå 286 poeng foran nærmeste konkurrent Johannes Rydzek.