Harden la Jordan bak seg

James Harden (til v.) var banens mestscorende for 22. NBA-kamp på rad. Han la Michael Jordan bak seg og har bare Wilt Chamberlain foran seg på den lista. Her er han sammen med Houston Rockets-lagkamerat Kenneth Faried. Foto: Eric Christian Smith, AP / NTB scanpix
James Harden (til v.) var banens mestscorende for 22. NBA-kamp på rad. Han la Michael Jordan bak seg og har bare Wilt Chamberlain foran seg på den lista. Her er han sammen med Houston Rockets-lagkamerat Kenneth Faried. Foto: Eric Christian Smith, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

James Hardens scoringsshow i NBA fortsetter. Det ble «bare» 35 poeng da Houston Rockets slo sterke Toronto Raptors, men han slo en Michael Jordan-rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harden var banens mestscorende spiller for 22. kamp på rad. Jordan var på det meste toppscorer i 21 kamper på rad i sin fantastiske karriere. Hardens rekke er nå den nest lengste i NBA-historien, bak Wilt Chamberlain som i sin tid var mestscorende 40 ganger på rad.

Harden har snitt på over 50 poeng i sine fem siste kamper og leverte karrierebeste 61 i borteseieren mot New York Knicks onsdag. Raptors gjorde sitt beste for å bremse ham og lyktes tålelig.

– Vi gjorde en brukbar jobb. Vi ville tvinge andre til å skyte, sa Danny Green, som ga Harden tett oppvartning. Likevel var Harden toneangivende da Rockets vant 121-119.

– Jeg prøver bare å gjøre det som skal til for å vinne, sa han.

Han har scoret minst 30 poeng i hver av de 22 siste kampene. Den eneste som har gjort det flere ganger på rad er Chamberlain, som gjorde det tre ganger: 65, 31 og 25 kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en annen kamp fredag scoret Giannis Antetokounmpo 34 poeng og tok 14 returer da Milwaukee Bucks, som har ligaens beste statistikk (35-12) slo Charlotte Hornets 108-99. Det var lagets sjette strake seier.

Lou Williams noterte trippel-tosifret for første gang i karrieren med 31 poeng, 10 assist og 10 returer da Los Angeles Clippers slo Chicago Bulls 106-101.