Seieren glapp for Johansson, tredjeplass i Sapporo

Robert Johansson leder etter første omgang i verdenscuprennet i Sapporo lørdag. Foto: Czarek Sokolowski, AP / NTB scanpix
Robert Johansson leder etter første omgang i verdenscuprennet i Sapporo lørdag. Foto: Czarek Sokolowski, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Johansson ledet etter første omgang, men lyktes ikke i finalen og måtte nøye seg med tredjeplass i verdenscuprennet i Sapporo. Stefan Kraft vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed ble det en ny østerriksk triumf, Krafts annen på rad etter at han i Zakopane brøt en langvarig seierstørke. Kamil Stoch fra Polen ble nummer to etter å ha knust bakkerekorden med 148,5 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp fra 6.-plass.

Robert Johansson leverte et kjempehopp på 141 meter i første omgang og ledet 7,3 poeng foran hjemmefavoritten Ryoyu Kobayashi. I finaleomgangen slo han av til 127 meter og endte 13,4 poeng bak vinneren. Han var 3,6 poeng bak Stoch.

– Jeg hadde to stabile hopp i dag. Jeg er fornøyd med hoppingen min og endte på pallen, så ting er i ferd med å bli bedre. Jeg håper å hoppe godt igjen søndag. Det er godt å se at jeg kan kjempe om seier, sa Johansson i en pressemelding fra FIS.

Halvor Egner Granerud endte på 7.-plass, mens Robin Pedersen ble nummer 30. Bare tre nordmenn kom med til finaleomgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senket farten

Det ble gått ned på farten flere ganger i første omgang. Kobayashi hoppet ti meter kortere enn Johansson, men med mindre fart. Nest lengste hopp hadde slovenske Timi Zajc med 140 meter, men han hadde mer fart enn nordmannen.

I finaleomgangen gikk man ned på farten etter Stochs kjempehopp.

– Jeg aner ikke hvor energien kom fra. Jeg har vært syk. Selv om jeg føler meg bedre i dag er jeg fortsatt svak, men jeg hoppet helt uten press, og det hjalp, sa Stoch.

– Jeg så at Kamil gikk ekstremt høyt og nådde veldig langt. Jeg var nervøs fordi jeg måtte starte fra port 7, for med så lite fart må det klaffe helt i satsen. Jeg er veldig glad for at jeg fikk det til så bra, sa Kraft.

Granerud hoppet 135,5 meter i første omgang og var da på 8.-plass. Med 130 meter i finalen klatret han ett trinn oppover resultatlista.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langt bak

Pedersen var på 26.-plass etter å ha hoppet 122,5 meter i første omgang, men endte sist av dem som hoppet to ganger etter at han falt ned på 109 i siste hopp.

Anders Fannemel og Marius Lindvik røk ut etter skuffende hopp på henholdsvis 110,5 og 106 meter i første omgang. De endte på 39.- og 47.-plass.

Johann André Forfang feilet i kvalifiseringen fredag, der han endte tredje sist og var en av de fem som ikke klarte å kvalifisere seg til rennet.