Myrhol: – Vanskelig å sette ord på dette

Bjarte Myrhol og trener Christian Berge omfavner hverandre etter seieren over Tyskland i håndball-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Bjarte Myrhol og trener Christian Berge omfavner hverandre etter seieren over Tyskland i håndball-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarte Myrhol er en seier unna mesterskapsgullet han har jobbet så hardt for. Søndag får han sjansen mot Danmark i en fullsatt Boxen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva skal man si? Det er nesten vanskelig å sette ord på hvor stort det er å stå i den andre VM-finalen på rad, sier Bjarte Myrhol til NTB.

Han ble meget sentral i angrep etter pause. Da scoret han en rekke mål og stoppet på seks scoringer. Tyskland kjemper, men klarte ikke å komme tilbake.

Etter kampslutt i Hamburg var det stille i hallen som rommer 12.500 tilskuere.

Les også: Gulljakten i VM-fortsetter, Norge stoppet Tyskland med 31-25

– Det å slå Tyskland i Tyskland i en semifinale. Det er stort. Samtidig synes jeg det beste laget vant i dag. Vi hadde en voldsom energi og positivitet inn i kampen. Det ga meg en god magefølelse, sier Myrhol.

Han spilte en rekke sesonger i tysk håndball før han flyttet til Danmark. Veteranen kan søndag vinne det etterlengtede gullet i et mesterskap. Gjør Norge det, vil også OL-plassen i Tokyo i 2020 være sikret.

– Det var laget og kollektivet Norge som vant mot Tyskland. Jeg er stolt av å være en del av troppen, sier Myrhol.