Warholm slo verdensmesteren og satte norsk rekord i sesongdebuten

Karsten Warholm ser mot resultattavla etter å ha krysset målstreken på 400 meter flatt i sesongdebuten. Han senket sin egen norske innendørsrekord med 3/100 sekund.
Karsten Warholm ser mot resultattavla etter å ha krysset målstreken på 400 meter flatt i sesongdebuten. Han senket sin egen norske innendørsrekord med 3/100 sekund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm knuste regjerende VM- og EM-mester Pavel Maslák på 400 meter innendørs på hjemmebane i Ulsteinvik. Med tiden 45,56 satte han norsk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen, som hadde bleket hår foran sesongstarten, slo dermed sin egen norske innendørsrekord på distansen med tre hundredels sekund. Samtidig satte han nordisk rekord.

– Fantastisk å ta begge rekordene. Dette betyr at jeg er i god form. Og det er ekstra stas å vinne på hjemmebane, sa Warholm til NRK etter løpet.

Maslák var ikke i nærheten av å henge med på Warholms tempo. Den tsjekkiske innendørsstjernen var i mål på 47,10. Han har vunnet tre strake gull på 400 meter flatt innendørs i både VM og EM.

Les også: Warholm fikk kongepokalen: – En stor ære

1400 møtte opp

Warholm, som er regjerende VM- og EM-mester på 400 meter hekk (utendørs), var selv initiativtaker til fredagens stevne i Ulsteinvik. Ifølge NRK var rundt 1400 tilskuere til stede under «Karsten Warholm International».

– Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik. Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs, er motiverende i seg selv, sa Warholm, ifølge friidrett.no , i forkant av stevnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jaktet gammel rekord

På kvinnenes 3000 meter var ikke Karoline Bjerkeli Grøvdal langt unna målet om å slå Ingrid Kristiansens snart 34 år gamle norske innendørsrekord (8.50,26), men fikk det litt tungt mot slutten og krysset målstreken på 8.52,79.

Grøvdal vant suverent foran svenske Lisa Havell, som løp til 9.05,57.

Amalie Iuel måtte se seg slått av ungarske Evelin Nadhazy på 400-meteren. Hun var i mål på 55,01, mens vinnertiden var 54,07.

På 800-meteren tok Hedda Hynne seieren foran hviterussiske Olga Nemahai. 28-åringen fikk tiden 2.05,80 og vant med 20/100 sekunds margin.