VM-kongen Mikkel showet Danmark til finale, 38-30-knockout over Frankrike

Mikkel Hansen trengte ikke å be til høyere makter i VM-semifinalen mot Frankrike fredag. Han spilte som en gud og var banens gigant. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmark og Mikkel Hansen torpederte tittelforsvarer Frankrike i VM-semifinalen i håndball fredag. Danskene vant 38-30 etter en total fransk kollaps før pause.

Hansen dominerte på samme vis som mot Norge i puljespillet. Han startet med å smelle inn 1-0. Så leverte han fire helt geniale målgivende pasninger på stripe.

Paris Saint-Germain-profilen stoppet på sju mål etter ni skudd de første 30 minuttene. Norge vil gjerne at Sander Sagosen skal være verdens beste håndballspiller. I angrep er det vanskelig, om umulig, å finne en mer komplett mann enn Hansen.

– En fantastisk kamp av laget. Vi spilte strålende, sa Danmark-trener Nikolaj Jacobsen til dansk TV 2.

Frankrike måtte klare seg uten en redusert Nikola Karabatic fra start. Selv ikke da Danmark raste fra til klar ledelse før pause, ble superstjernen kastet innpå. Han entret banen fra start i annen omgang, men Karabatic pådro seg en kjapp utvisning i danskenes første angrep.

Full krise

Franskmennene hadde et rent mareritt av en 1. omgang. De spilte med «åpent mål». Keeperne reddet ett av 22 skudd som kom innenfor målrammen.

Fire ganger kastet Danmark ballen rett i tomt bur etter at Frankrike hadde tatt ut målvakten for å få en mann mer i angrep.

Tre av de danske målene kunne lett vært unngått om alle Frankrikes spillere hadde løpt rett hjem i forsvar etter bomskudd. På toppen kom flere tekniske feil i nesten upressede situasjoner.

Skulle Frankrikes trener Didier Dinart noen gang bruke den verbale hårføneren i garderoben, var det klokken 18.17 fredag.

Stopp

Karabatic sto på banen fra start i 2.-omgangen. Etter ett minutt hadde han pådratt seg en utvisning i iveren etter å stoppe et innspill til streken fra Hansen.

Hos Danmark var det andrekeeper Jannick Green som klarte seg best. Han hadde flere friske parader.

Frankrike har vunnet fire av de fem siste verdensmesterskapene. Spania snek seg inn og tok tittelen i 2013.

Senere fredag blir det klart hvem av Norge og Tyskland som møter danskene i gullkampen søndag kveld.

Danmark kom til semifinalen som eneste lag med bare seirer i mesterskapet. Danskene hadde full hall bak seg både i København og Herning. I Hamburg var det annerledes. Det ble anslått at snaut 1000 danske tilhengere var på tribunen.

Danmark vender nå hjem til sin kjære Boxen. Der kommer laget til å bli båret fram på en lydbølge av de sjeldne.